مروری بر ابزارهای هوش مصنوعی در ارزیابی تکوینی و پایانی دانش آموزان

  • سال انتشار: 1404
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی هوش مصنوعی در آموزش و پرورش، روانشناسی، علوم تربیتی و مطالعات دینی، فرهنگی، اجتماعی و مدیریتی در هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: MAECONFM01_2146
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 49
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد صادق حیدری

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی دانشگاه آزاد واحد رشت

سیده مریم عمادی توسه

کارشناسی تربیت مربی پیش دبستانی دانشگاه علمی کاربردی واحد بهزیستی قائمشهر

لیلا محمدنژاد چراتی

کارشناسی ریاضی دانشگاه شهید رجایی

سجاد کارگر جهرمی

کارشناسی(سطح۲) فقه و اصول حوزه علمیه قم

چکیده

با پیشرفت سریع فناوری و ظهور هوش مصنوعی (AI)، چشم انداز آموزشی دستخوش تغییرات بنیادینی شده است. این مقاله مروری جامع به بررسی کاربردها و پتانسیل های ابزارهای هوش مصنوعی در ارزیابی تکوینی و پایانی دانش آموزان می پردازد. ارزیابی تکوینی به عنوان فرآیندی مستمر برای پایش یادگیری و ارائه بازخورد به دانش آموزان و معلمان شناخته می شود، در حالی که ارزیابی پایانی به سنجش میزان دستیابی دانش آموزان به اهداف یادگیری در پایان یک دوره آموزشی می پردازد. هوش مصنوعی با قابلیت های خود در تحلیل داده های بزرگ، شناسایی الگوها، و ارائه بازخوردهای شخصی سازی شده، می تواند به بهبود کارایی، دقت، و عدالت در فرآیندهای ارزیابی کمک شایانی کند. این بررسی، ابزارهای مختلف هوش مصنوعی از جمله سیستم های آموزشی هوشمند، تحلیلگرهای نوشتاری خودکار، ابزارهای تشخیص گفتار، و پلتفرم های ارزیابی تطبیقی را مورد کاوش قرار می دهد. هدف از این مقاله، ارائه یک دیدگاه کلی از وضعیت موجود و پتانسیل های آینده هوش مصنوعی در ارزیابی آموزشی، و همچنین برجسته کردن چالش ها و فرصت های پیش رو در این حوزه است. با توجه به اهمیت ارزیابی در فرآیند یادگیری، فهم عمیق از نحوه ادغام هوش مصنوعی در این فرآیند، برای معلمان، سیاست گذاران، و توسعه دهندگان فناوری ضروری است. این مقاله نشان می دهد که چگونه هوش مصنوعی می تواند به سمت یک ارزیابی جامع تر و دقیق تر حرکت کند که نه تنها دانش، بلکه مهارت ها و توانمندی های پیچیده تر دانش آموزان را نیز مورد سنجش قرار دهد. تاکید بر شخصی سازی یادگیری و ارزیابی، از دیگر نقاط قوت هوش مصنوعی در این حوزه است که می تواند به برآورده کردن نیازهای متنوع دانش آموزان کمک کند. این رویکرد جدید به ارزیابی، پتانسیل تحول آفرینی در فرآیند یاددهی-یادگیری را دارد.

کلیدواژه ها

هوش مصنوعی، ارزیابی تکوینی، ارزیابی پایانی، آموزش، شخصی سازی.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.