بهبود خواص خوردگی فولاد 11 H کرومدهی شده به روش TRD با استفاده از نیتروژندهی پلاسمایی
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: چهاردهمین سمینار ملی مهندسی سطح
- کد COI اختصاصی: ISSE14_027
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 877
نویسندگان
تهران،دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشکده مواد (دانشجوی کارشناسی ارشد)
تهران،دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشکده مواد (دانشیار)
تهران، دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشکده مواد (استادیار)
چکیده
در این تحقیق تاثیر استفاده از نیتروژندهی پلاسمایی بر خواص خوردگی فولاد 11 H کرومدهی شده به روش TRD مورد بررسی قرار گرفت. به همین منظور فرآیند TRD در دمای C 1100 به مدت h 12در حمام نمک شامل% 15 فروکروم کمکربن و% 85 بوراکس، انجام شد. سپس نیتروژندهی پلاسمایی در مخلوط گازی شامل N2-25%H2 75% در دمای C 600 در زمانهای 5-7/5 و 10 ساعت، روی پوششهای TRD صورت گرفت. با استفاده از آنالیز XRD فازهای موجود در پوشش شناسایی شد و مقاومت به خوردگی نمونهها توسط آزمون پلاریزاسیون پتانسیل متغیر در محلول % 3 وزنی نمک طعام بررسی شد. نتایج XRD نشان داد که سطح نمونهها شامل فازهای نیترید کروم، نیترید آهن و کاربید کروم است. بررسیهای SEM سطح نمونهها نشان داد که ذرات نیترید آهن و کروم با مورفولوژی گل کلمی به صورت یکنواخت روی دانههای کاربیدی و در مرزدانه ایجاد شدهاند. بررسی مقاومت به خوردگی نمونهها نشان داد ، نمونه ها با پوشش دوتایی TRD + نیتروژن دهی پلاسمایی) نسبت به نمونهها با پوشش تک لایه TRD مقاومت به خوردگی قابل توجهی داشتهاست. به گونه- ایی که با انجام نیتروژندهی پلاسمایی نمونههای TRD شده، سرعت خوردگی از 12/47 به mpy 7/39 کاهش پیدا کرد.کلیدواژه ها
کرومدهی به روش TRD ، نیتروژندهی پلاسمایی، مقاومت به خوردگیمقالات مرتبط جدید
- سنتز نانو ماده اکسیدگرافن و بررسی تاثیر آن بر روی مقاومت شیمیایی رنگ آلکیدی
- پیش بینی نرخ های تولید چندفازی (نفت، گاز و آب) با استفاده از روش های یادگیری ماشین: مرور بر روش ها و کاربردها
- روشهای کنترل داده محور در مهندسی شیمی
- بررسی جداسازی گاز پروپیلن از پروپان در غشای ۶FDA-durene با استفاده از روش شبیه سازی مولکولی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.