بررسی ریزساختاری پوشش ایجاد شده بر روی فولاد ساده کربنی به روش آلومینایزینگ و نیتروژن دهی پلاسمایی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: چهاردهمین سمینار ملی مهندسی سطح
  • کد COI اختصاصی: ISSE14_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 929
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین معدنی پور

تهران، دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشکده مهندسی مواد و متالورژی (دانشجوی دکترای مهندسی مواد)

نسیم نایب پاشایی

تهران، دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشکده مهندسی مواد و متالورژی (دانشجوی دکترای مهندسی مواد)

منصور سلطانیه

تهران، دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشکده مهندسی مواد و متالورژی(دانشیار)

چکیده

فولادهای ساده کربنی برای نیتروژن دهی مناسب نمی باشند زیرا یک لایه بسیار ترد تشکیل میدهند که براحتی کنده میشود. از آنجایی که آلومینیوم یکی از قویترین نیتریدسازها در بین عناصر آلیاژی معمول فولادها م یباشد، فولادهای حاوی آلومینیوم بهترین نتایج نیتروژن دهی را در بر خواهند داشت. در تحقیق حاضر اثر تغییرات دما و زمان نیتروژن دهی بر ریز ساختار پوشش ایجاد شده آلومیناید بررسی گردیده است.ابتدا نمونهها در دمای 900 درجه سانتیگراد و زمان 2 ساعت آلومینایز شده و سپس در دماهای 550 و 600 درجه سانتیگراد به مدت 2/5 تا 10 ساعت نیتروژن دهی پلاسمایی شدند. سطح مقطع نمونهها پس از متالوگرافی توسط میکروسکوپ نوری و میکروسکوپ الکترونی روبشی SEM مورد بررسی و آنالیز عنصری قرار گرفتند. نیتروژن دهی موجب حل شدن رسوبات غنی از آلومینیوم در مرزهای دانه شده و این رسوبات در نزدیکی سطح تجمع م ییابند. همچنین نفوذ نیتروژن از مرز دانه ناحیه آلومیناید آهن باعث تشکیل نیتریدهای آهن و آلومینیوم در منطقه آلومیناید و مرزدانههای آن میشود. مشاهده گردید افزایش دما و زمان باعث رشد بیشتر این نیتریدها در منطقه آلومیناید می گردد . افزایش دما و زمان نیتروژن دهی موجب رشد لایه پوشش در اثر نفوذ بیرونی آهن و نفوذ بیشتر نیتروژن به عمق م یگردد به طوری که ضخامت کل پوشش از مقدار حداقل 25 میکرومتر به 36 میکرومتر افزایش یافت .

کلیدواژه ها

آلومینایزینگ، نیتروژن دهی، نیترید، مرز دانه، نفوذ، رسوب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.