ارزیابی رفتار سایشی ابزار برشی و مکانیزمهای سایش در فرایند ماشینکاری سوپرآلیاژ اینکونل 718

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: چهاردهمین سمینار ملی مهندسی سطح
  • کد COI اختصاصی: ISSE14_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1329
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهروز موحدی

اصفهان، دانشگاه اصفهان، دانشکده علوم و فناوریهای نوین، گروه مهندسی نانو فناوری (استادیار)

رسول مختاری همامی

اصفهان، دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشکده مهندسی مکانیک (کارشناس ارشد)

سعید اخوان

اصفهان، شاهی نشهر، شرکت هواپیماسازی ایران (کارشناس ارشد)

چکیده

در این مقاله به ارزیابی رفتار سایشی ابزار برشی و مکانیزمهای سایش در حین فرایند ماشینکاری ابکارآلیاژ اینکونل 718 پرداخته شده است. به این منظور از مدلسازی شبکههای عصبی، بهینه سازی الگوریتم ژنتیک و رسم نقشه مکانیزمهای سایشی بهره گرفته شده است. در این تحقیق از ابزار برشی کاربید تنگستن با پوشش TiAlN به عنوان ابزار برش استفاده شد. مهم ترین پارامترهای مورد بررسی در این پژوهش، سرعت برشی، سرعت پیشروی، شعاع نوک ابزار، زاویه تنظیم اصلی و همچنین زمان ماشین کاری بود. نتایج نشان دادند بهترین شرایط عمر و کمترین میزان سایش ابزار، مربوط به ابزار با شعاع نوک 1/6 میلیمتر است. مطالعات سطوح سایشی نشان داد که وجود لایه TiAlN مانع از درگیری شدید سطح ابزار با قطعه کار و افزایش دما میشود که در نتیجه پدیده اکسیداسیون به تاخیر میافتد. همچنین انتقال عناصر آلیاژی اینکونل 718 مانند نیکل کروم و آهن بر سطح آزاد ابزار در مقطع برش در شرایطی که سرعت برشی m/min 65 و در ناحیه سایش شدید است، حادث میگردد. از طرف دیگر در نواحی سایش آرام و گذرا با سرعتهای 45 و m/min 55 پوشش TiAlN پایدار میماند و نفوذ عناصر اتفاق نمیافتد که در نتیجه بهبود خواص سایشی ابزار را به دنبال دارد.

کلیدواژه ها

تراشکاری؛ ابزار برشی؛ اینکونل 718 ؛ سایش سطح آزاد؛ گودال فرسایش؛ نقشه مکانیزم سایش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.