بررسی وضعیت مطلب پزشکان شهر نهاوند از نظر رعایت اخص های بهداشت محیط در سال 1384

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: نهمین همایش ملی بهداشت محیط
  • کد COI اختصاصی: NCEH09_256
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 532
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پیمان شهبازی

ایرج کرد

جهانگیر سیف

علی احسان خویشوند

چکیده

هدف از خدمات درمانی تأمین سلامت کامل جسمی، روانی و اجتماعی برای افراد جامعه می باشد و با توجه به اینکه مطب پزشکان از مراکز مهم ارائه خدمات درمانی محسوب می گردد، رعایت نکات بهداشت محیطی در مطب پزشکان از فاکتورهای مهم در تعیین کیفیت خدمات بهداشتی درمانی می باشد. در این راستا پژوهشی توصیفی با هدف تعیین وضعیت رعایت استانداردهای بهداشت محیطی در مطب های شهر نهاوند و ارائه راهکار مناسب جهت ارتقای این شاخص ها انجام پذیرفت. تعداد مطب های پزشکان عمومی و متخصص در شهر نهاوند به ترتیب 29 و 16 مطب می باشد که کلیه مطب ها مورد بازدید قرار گرفت. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه و فرم آئین نامه بهداشت محیط مطب ها می باشد. اطلاعات به روش مصاحبه و مشاهده جمع آوری و مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. نتایج حاصله نشان می دهد که در مطب پزشکان عمومی عدم استفاده از مواد گندزا 62/07%، عدم تفکیک زباله عفونی و غیرعفونی 37/94%، نداشتن سرویس های بهداشتی 72/42%، وضعیت ساختمانی غیربهداشتی 65/52%، فقدان فضای فیزیکی مطلوب 75/87% می باشد و در مطب پزشان متخصص عدم استفاده از مواد گندزا 50%، عدم تفکیک زباله عفونی و غیرعفونی 25%، نداشتن سرویس های بهداشتی 18/85%، وضعیت ساختمانی غیربهداشتی 35% ، فقدان فضای فیزیکی مطلوب 12/5% می باشد. نتایج این مطالعه بیانگر عدم رعایت مسائل بهداشت محیطی مورد انتظار در مطب پزشکان و در نتیجه تضییع حقوق بیماران می باشد که این امر به علت عدم وجود هماهنگی منطقی بین سازمان نظام پزشکی و مرکز بهداشت و همچنین قرار داشتن پزشکان در راس مسئولیت های مدیریتی در رده های مختلف وزارت بهداشت بوده که مانع اجرای ضوابط و مقررات بهداشت محیط برای مطب ها می شوند. لذا جهت ارتقای شاخص های بهداشت محیطی، دادن اختیارات لازم برای اجرایی نمودنآئین نامه های بهداشت محیط مطب ها از طرف مسئولین الزامی است.

کلیدواژه ها

مطب، پزشکان عمومی و متخصص، بهداشت محیط

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.