بررسی و انتخاب بستر مناسب جهت تهیه ورمی کمپوست از پهن حیوانی

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: نهمین همایش ملی بهداشت محیط
  • کد COI اختصاصی: NCEH09_205
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 633
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین علیدادی

فاطمه جولایی

الهام کمالی

صفیه سلیمانی

چکیده

امروزه مواد زائد آلی را جزء آلاینده های زیست محیطی به حساب می آورند. از روش های بسیار مؤثر در مبارزه و خنثی نمودن اثرات نامطلوب مواد زائد آلی، تبدیل آنها به کمپوست و استفاده بهینه از آنها به عنوان کود گیاهی در شاورزی را می توان نام برد. در این میان کرمها و حشرات نقش عمده ای در تجزیه مواد و تولید خاکی با عناصر غذایی طبیعی دارند. دراین روش کرمهای خاکی پسمانده های گیاهی، حیوانی و سایر مواد زائد را مورد استفاده قرار داده و مواد آلی پس از عبور از معده آنها به ماده مغذی و با ارزش تبدیل می شود که می توان از آن به عنوان کود در کشاورزی استفاده کرد. همچنینا ین روش فاقد بو و به راحتی در محدوده شهرها قابل اجرا می باشد از مهمترین ویژگی های ورمی کمپوست، طبیعی بودن آن می باشد که مطابق با چرخه طبیعی مواد در طبیعت است. در این تحقیق قابلیت تبدیل پهن حیوانی به کود آلی با استفاده از کرمهای خاکی مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت بهترین محیط برای رشد و فعالیت کرمهای خاکی با توجه به درصد اختلاط خاک با پهن حیوانی حاصل شد. نتایج حاصل نشان می دهند که اختلاط نسبت 1 به 2 خاک با پهن حیوانی بهترین ورمی کمپوست را از نظر پارامترهای فیزیکی و شیمیایی بوجود می آورد (pvalue< 0/05).

کلیدواژه ها

ورمی کمپوست، کرمهای خاکی، پهن حیوانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.