طراحی الگوی مدیریت اسلامی – ایرانی (مطالعه موردی مدیران مدارس آموزش و پرورش)
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: سومین همایش ملی امور تربیتی
- کد COI اختصاصی: NCEEA03_301
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 50
نویسندگان
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اردکان، ایران
چکیده
پژوهش حاضر با هدف طراحی الگوی مدیریت اسلامی – ایرانی مدیران مدارس آموزش و پرورش بود. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر شیوه اجرا تلفیقی بود. جامعه پژوهش کیفی شامل اساتید و خبرگان دانشگاهی در سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ بودند که به روش نمونه گیری هدفمند و بر اساس اصل اشباع نظری ۱۵ نفر انتخاب شدند. در بخش کمی نیز جامعه آماری شامل مدیران مدارس استان یزد بودند که تعداد ۳۷۰ نفر با روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. ابزار پژوهش در بخش کیفی مصاحبه های نیمه ساختاریافته و در بخش کمی پرسشنامه بودند. برای اعتبار یافته ها در بخش کیفی از دیدگاه خبرگان و پایایی از ضریب توافق بین کدگذاران استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل در بخش کیفی از کدگذاری و در بخش کمی از روش معادلات ساختاری با نرم افزار Amos استفاده شد. نتایج نشان داد ۳۶۵ کد اولیه، ۴۰ کد محوری در قالب شرایط علی، زمینه ای، مداخله گر، راهبردها و پیامدها شناسایی شد. نتایج بخش کمی نشان داد که شرایط علی پیش بین قوی برای مدیریت اسلامی- ایرانی مدارس بود. همچنین، متغیرهای شرایط زمینه ای، مدیریت اسلامی- ایرانی و شرایط مداخله گر پیش بین قوی برای متغیر راهبردها و راهبردها نیز پیش بین قوی برای متغیر پیامدهای ناشی از مدیریت اسلامی- ایرانی بودند. بر اساس نتایج می توان گفت مدل مدیریت اسلامی- ایرانی از برازش مناسبی برخوردار است و می توان آن را در سیستم های آموزشی (مدارس) اجرا و با حرکت به سوی این الگو، شاهد تغییر اساسی در توسعه مدیریت مدارس شاهد بود.کلیدواژه ها
مدیران مدارس, الگوی اسلامی- ایرانی, مدیریت اسلامیمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.