تاثیر ولایت پذیری در تربیت انسان
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: سومین همایش ملی امور تربیتی
- کد COI اختصاصی: NCEEA03_207
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 52
نویسندگان
علوم تربیتی، دانشگاه فرهنگیان پردیس شهید بهشتی مشهد، مشهد، ایران
علوم تربیتی، دانشگاه فرهنگیان پردیس شهید بهشتی مشهد، مشهد، ایران
چکیده
واژه ولایت منحصر به ولایت الهی نمی شود و ولایت ائمه معصوم علیه السلام هم در برمی گیرد. کلمه ولی در ادبیات عامیانه اسلام به معنای راهنما و الگو دلالت دارد و انسان با قبول ولایت آن راهنما و الگو وارد دایره ولایت پذیری می شود. باتوجه به اینکه اولین قدم در تربیت انسان فراهم کردن زمینه شناخت است؛ پس وجود یک الگو و راهنما برای رسیدن به دستیابی به یک نظام اعتقادی غنی و سالم برای شناخت و تربیت ضروری است. در دین اسلام نیز بر این موضوع تاکید شده که انسان برای سعادتمندی و رسیدن به قرب الهی نیاز به پیشوا و راهبر برای رسیدن به این مقصد نیاز دارد. در این مقاله ما قصد داریم که نقش چهارده معصوم علیه السلام را به عنوان مربی و پیشوا، انسان را به عنوان متربی و پیرو با روش مروری_کتابخانه ای مورد بررسی قرار بدهیم. شرط قبولی رضایت الهی، اطاعت و قبول ولایت است. قبول و ورود به این دایره تربیتی آثاری مفیدی مانند جلب رضایت الهی، آرامش درونی و برونی انسان، شفاعت الهی، قبولی اعمال، هدایت و دارابودن حیات انسانی است. باتوجه به این مطلب که غایت انسان رسیدن به جاودانگی در قربت الهی است؛ پس این محقق نمی شود مگر با قبول ولایت معصومین علیه السلام و مربی قراردادن ایشان در دنیا و این قبولی و اطلاعت با آثاری مانند وجه روان شناختی مثبت به خدا، خود، دیگران، جهان و زندگی آینده، رشد اخلاقی، افزایش قدرت، دفاع از حقوق معصوم علیه السلام و رشد تربیتی در مسیر الهی همراه است.کلیدواژه ها
ولایت, ولایت پذیری, ولی, تربیت, تربیت انسانمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.