آلودگی هوای محیط و خطرات بهداشتی ناشی از آن بر کودکان
- سال انتشار: 1385
- محل انتشار: نهمین همایش ملی بهداشت محیط
- کد COI اختصاصی: NCEH09_165
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1137
نویسندگان
چکیده
آمروزه آلودگی هوای محیط بعنوان یک مشکل بسیار مهم در سطح ملی و بین المللی شناخته شده است. یافته های علمی در خصوص طیف گسترده اثرات آلودگی هوا بر سلامت رو به افزایش است و مطالعات متعدد اثرات بهداشتی آلودگی هوا را نشان داده است. کودکان و نوزادان از جمله حساسترین افراد جامعه نسبت به آلاینده های هوا هستند. مطالعات اخیر علاوه بر ارتباط بین آلودگی هوا و علائم بیماریهای تنفسی و بدتر شدن آسم ارتباط هایی بین آلودگی هوا و تولد زودرس، مرگ و میر نوزادان، کا هش ظرفیت ریه و حتی آسم را نشان داده است. این متن خلاصه ای از مقالات اخیر در خصوص ارتباط آلدگی هوای محیط و پیامدها یوء بهداشتی آن بر کودکان و تصویری از فرایند نظارت کنونی را شامل می شود. همچنین این مقاله شیوه هایی را برای پزشکان ا طفال فراهم می کند که چطور پیامدهای مربوط به آلودگی هوا و سلامتی را در جهت آموزش بیماران و طرفداران بهداشت محیط در هم آمیزند و توصیه هایی نیز به دولتها برای تبلیغ خط مشی های مؤثر آلودگی هوا برای حفاظت مطمئن از سلامت کودکان داشته باشند. در بیشتر موارد ممکن است کودکان در معرض تماس بیشتری با آلاینده های ناشی از هوا نسبت به بزرگسالان باشند. نوزادان و کودکان معمولاً سریعتر از بالغین تنفس می کنند که این امر تماس آنها را با هر نوع آلاینده ای در هوا افزایش می دهد. کودکان و وزادان اغلب از طریق دهانشان و بدون گذراندن هوا از فیلترهای مؤثر بینی نفس می کشند، لذا به بیشتر آلاینده ها این امکان داده می شود، بدون عبور از مانع خاصی فرو داده شوند. کودکان نسبت به بالغین (خصوصاً در ماههای تابستان زمانیکه سطح مه دود بسیار بالاست) بیشتر وقتشان را در بیرون سپری می کنند. کودکان نسبت به اثرات آلودگی هوا حساسترند، چون سیستم ایمنی و ارگانهای رشدشان هنوز کامل نشده است. به طور مثال سرب که فروداده می شود به آسانی در استخوانهای کودکان که سریعاً در ح ال رشد هستند رسوب می کند. در معرض قرار گرفتن کودکان با آلاینده های سمی هوا در دوره نوزادی و ک ودکی می تواند بر رشد و توسعه سیستم تنفسی، اعصاب، غدد و سیستم ایمنی بدن اثر بگذارد و خطر سرطانهای بعدی در زندگی را افزایش دهد. چندین آلاینده معمول هوا تحت عنوان قانون هوای پاک تنظیم شده اند و بعنوان «شاخص آلاینده های هوا» شناخته شده اند. دو مورد از گسترده ترین آلاینده های شاخص هوا ذرات و ازن می باشند. ذرات از منابع مختلف طبیعی و انسان ساخت (مصنوعی) منتشر می شوند. ذرات می توانند در عمق ریه ها جا بگیرند. تحقیقات نشان داده که ذرات ممکن است باعث تشدید آسم، سرقه، گرفتگی گلو و سایر بیماریهای تنفسی در کودکان گردد. ازن یکی از تحریک کننده های قوی دستگاه تنفسی بوده که می تواند باعث التهاب ریه و کاهش ظرفیت انتقال در عمل ریه ها و کوتاه کردن تنفس و سایر اختلالات تنفسی شود. دیگر آلاینده های شاخص شامل نیتروژن دی اکسیاید (2NO)، کربن مونوکسیاید (CO)، سرب ، سولفوردی اکسیاید (2SO)، و سولفید ئیدروژن (S2H) می باشد.کلیدواژه ها
آلودگی هوا، اثرات سوء، کودکان، آسم، بهداشت محیطمقالات مرتبط جدید
- شناسایی و اولویت بندی توانمندسازهای تاب آوری در زنجیره تامین بخش بهداشت و درمان
- نقش فناوری های دیجیتال در پیشگیری و مدیریت اختلالات روانی: چالشها و فرصتها: یک بررسی مروری
- Effects of ozone concentration in combination with ultrasound irradiation on the reduction of residual daizinon and chlorpyrifos on tomato (Solanum Lycopersicum L.)
- نقش روغنهای طبیعی و رازهای مراقبت از پوست: بررسی خواص و مزایا
- تحلیل علمی اثرات ماساژ بر سیستم ایمنی بدن: بررسی مکانیزمها و نتایج بالینی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.