بررسی مشکلات تصفیه خانه بیمارستان شهید صدوقی یزد و تعیین راهکارهای ارتقای عملکرد آن
- سال انتشار: 1385
- محل انتشار: نهمین همایش ملی بهداشت محیط
- کد COI اختصاصی: NCEH09_149
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1011
نویسندگان
چکیده
به طور کلی مهمترین اهداف تصفیه فاضلاب عبارتند از: کنترل آلدگی محیط زیست، جلوگیری از شیوع بیماریهای عفونی و مزمن، حفظ زیبایی محیط زیست و امکان استفاده مجدد از پساب. فاضلاب بیمارستان یکی از فاضلابهای بسیار آلوده و خطرناک می باشد که در صورت عدم تصفیه مناسب باعث مخاطرات بهداشتی می گردد. با توجه به اینکه در سالهای اخیر مشکل تصفیه خانه فاضلاب بیمارستان شهید صدوقی یزد بارها توسط سازمان محیط زیست گزارش شده است، لذا انجام یک تحقیق جهت رفع این مشکل توسط مدیریت بیمارستان پیشنهاد شد. بدین منظور این مطالعه جهت بررسی این مشکلات و تعیین راهکارهای ارتقاء ع ملکرد آن صورت گرفته است. این بررسی یک مطالعه توصیفی از نوع مقطعی است که طی یک دوره 8 ماهه انجام شده است. تعداد 40 نمونه از طریق نمونه گیریهای مکرر از بخشهای مختلف تصفیه خانه شامل ورودی، خروجی هوادهی، خروجی ته نشینی و خروجی لرزنی گرفته شده و پارامترهای DO, TS, TSS, TDS, PH, COD, BOD و فسفات اندازه گیری د. نتایج حاصل از این آزمایشات با استانداردهای سازمان حفاظت محیط زیست ایران مقایسه شد. میانگین مقادیر این پارامترها عبارتند از 196/6 COD, 6/8 pH میلیگرم بر لیتر، 108/9 BOD میلیگرم بر لیتر، 1/22 DO میلیگرم بر لیتر، 491/6 TS میلیگرم بر لیتر، 20/95 TSS میلیگرم بر لیتر، 475/03 TDS میلیگرم بر لیتر بوده است. در کل راندمان حذف BOD حدود 70% و COD حدود 67%، TSS حدود 81%، 40%TDS, 46% TS بوده است. بر طبق این نتایج و مقایسه آنب ا استانداردها، پساب برای تخلیه در چاه مناسب نیست. علت عملکرد نامناسب تصفیه خانه وجود نقص در بخشهای مختلف سیستم، وجود کف فراوان در تانک هوادهی و عدم راهبری صحیح تصفیه خانه است. این مشکلات با افزایش راندمان هوادهی، کاهش زمان ماند در تانک یکنواخت سازی و برگشت به موقع لجن از تانک ته نشینی رفع شده و تصفیه خانه از بازدهی خوبی برخوردار خواهد شد.کلیدواژه ها
تصفیه خانه، بیمارستان شهید صدوقی یزد، پسابمقالات مرتبط جدید
- شناسایی و اولویت بندی توانمندسازهای تاب آوری در زنجیره تامین بخش بهداشت و درمان
- نقش فناوری های دیجیتال در پیشگیری و مدیریت اختلالات روانی: چالشها و فرصتها: یک بررسی مروری
- Effects of ozone concentration in combination with ultrasound irradiation on the reduction of residual daizinon and chlorpyrifos on tomato (Solanum Lycopersicum L.)
- نقش روغنهای طبیعی و رازهای مراقبت از پوست: بررسی خواص و مزایا
- تحلیل علمی اثرات ماساژ بر سیستم ایمنی بدن: بررسی مکانیزمها و نتایج بالینی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.