بررسی میزان غلظت بور و روند تغییرات آن در اب های زیرزمینی دشت انار طی سالهای 82 تا نیمه دوم سال 85
- سال انتشار: 1385
- محل انتشار: نهمین همایش ملی بهداشت محیط
- کد COI اختصاصی: NCEH09_016
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 933
نویسندگان
چکیده
دشت رفسنجان نوق، انار یکی از بزرگترین دشتهای واقع در زیر حوزه کویر درانجیر است که بخش انار در خروجی آن واقع است. بررسی میدانی وضعیت زمین شناسی منطقه ای از دشت در دامنه بدبخت کوه نشان می دهد که احتمال آلودگی بور در آبهای زیرزمینی منطقه وجود دارد. بور به میزان کم مورد نیاز انسان و گیاه می باشد ولی اگر میزان آن از حد مجاز تجاوز نماید برای انسان و گیاهان مضر است. تعداد 20 حلقه چاه عمیق براساس روشهای آماری به ترتیبی که کفه انار را پوشش دهد انتخاب گردید. براساس روشهای ا ستاندارد (روش کارمین) میزان بور در آبهای زیرزمینی منطقه طی سالهای 82 و 83 و 84 و شش ماهه اول سال 85 اندازه گیری و مورد پایش قرار گرفت. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS انجام گردید. نتایج آزمایشات نان می دهد که غلظت بور در آبهای زیرزمینی منطقه در حدی است که برای استفاده شرب مناسب نمی باشد (میانگین 10/5 میلی گرم در لیتر). در بخش هائی از دشت کیفیت آب برای کشاورزی نیز نامناسب است. بررسی های میدانی در ارتباط با وضعیت پوشش گیاهی منطقه نیز تأئید کننده نتایج می باشد. ضمناً تغییر کیفیت آبهای زیرزمینی دشت از نظر میزان بور طی سالهای مورد آزمایش روندی در جهت نامطلوب تر شدن را نشان می دهد.ب منظور کاهش غلظت بور در آبهای زیرزمینی توصیه می شود که با استفاده از روشهای علمی رایج نسبت به این مهم اقدام نمود.کلیدواژه ها
ور، آبهای زیرزمینی، دشت انارمقالات مرتبط جدید
- شناسایی و اولویت بندی توانمندسازهای تاب آوری در زنجیره تامین بخش بهداشت و درمان
- نقش فناوری های دیجیتال در پیشگیری و مدیریت اختلالات روانی: چالشها و فرصتها: یک بررسی مروری
- Effects of ozone concentration in combination with ultrasound irradiation on the reduction of residual daizinon and chlorpyrifos on tomato (Solanum Lycopersicum L.)
- نقش روغنهای طبیعی و رازهای مراقبت از پوست: بررسی خواص و مزایا
- تحلیل علمی اثرات ماساژ بر سیستم ایمنی بدن: بررسی مکانیزمها و نتایج بالینی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.