پوشش دهی نانوکامپوزیتی نیکل– فسفر–کاربیدتنگستن به روش رسوب دهی الکتروشیمیایی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: چهاردهمین کنگره ملی خوردگی
  • کد COI اختصاصی: INCC14_048
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 844
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عالیه تبیانیان

تهران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، دانشکده مهندسی مواد، گروه خوردگی و حفاظت مواد (کارشناس ارشد خوردگی)

ابوالقاسم دولتی

تهران، دانشگاه صنعتی شریف، دانشکده مهندسی و علم مواد، گروه مهندسی خوردگی (دانشیار)

چکیده

امروزه پوشش ا لکتروشیمیایی نیکل- فسفر با توجه به خواص مطلوبی همچون سختی بالا، مقاومت به سایت خوب و مقاومت به خوردگی کاربرد فراوانی در صنایع مختلف دارند. ذرات WC یی از مواد سخت در کاربردهای سایشی می باشد کهب ه عنوان فاز تقویت کننده برای آبکاری الکتریکی می باشد. در این تحقیق پوشش نانوکامپوزیتی Ni-P-WC بر روی زیرلایه مسی توسط جریان مستقیم در حمام وات حاوی سولفات نیکل، کلریدنیکل، اسید بوریک و اسید فسفر و اعمال شد. هدف از این تحقیق، بررسی تأثیر غلظت های مختلف سورفکتانت سدیم دودسیل سولفات بر مورفولوژی، بافت کریستالوگرافی، ریزسختی، مقاومت سایش و خوردگی پوشش کامپوزیتی نیکل- فسفر حاوی نانو ذرات کاربیدتنگستن می باشد. دانسیته جریان pH=3, 2A/dm، دمای 50 ºC و غلظت (5g/l H(3)PO(3 پارامترهای بهینه آبکاری می باشند. با توجه به نتایج به دست آمده مقدار بهینه 0/5 g/l SDS بود که دارای ریزسختی 915 ویکرز، نرخ سایش 0/1mgr.N/m و دانسیته جریان خوردگی 0/2 μA/cm می باشد با افزودن SDS اندازه دانه از 7/1nm به 5/4 کاهش یافت. افزودن SDS منجر به کاهش آگلومراسیون و توزیع یکنواخت نانو ذرات در پوشش کامپوزیتی Ni-P-WC گردیده است که سبب افزایش سختی، مقاومت سایشی و مقاومت به خوردگی می شود.

کلیدواژه ها

پوشش الکتروشیمیایی، جریان مستقیم، نیکل- فسفر- کاربید تنگستن، مقاومت سایشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.