تأثیر افزودن ذرات تقویت کننده کاربید سیلیسیم بر رفتار خوردگی کامپوزیت A356-SiC

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: چهاردهمین کنگره ملی خوردگی
  • کد COI اختصاصی: INCC14_038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 911
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرش فتاح الحسینی

همدان، دانشگاه بوعلی سینا، دانشکده مهندسی، گروه مهندسی مواد (استادیار)

محمد رنجبران

تهران، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، دانشکده مکانیک، گروه مهندسی مواد (استادیار)

سعید وجدی وحید

تهران، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، دانشکده مکانیک، گروه مهندسی مواد (دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مواد)

محمدرضا سلطانی

تهران، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، دانشکده مکانیک، گروه مهندسی مواد ( کارشناس ارشد مهندسی مواد)

چکیده

در این پژوهش تأثیر افزودن ذرات تقویت کنند کاربید سیلیسم بر رفتار خوردگی کامپوزیت A356–SiC که به روش گردابی تهیه شد، مورد مطالعه قرار گرفت. ذرات کاربید سیلیسیم با قطر متوسط 50 میکرون، به عنوان تقویت کننده در چهار درصد حجمی 5، 10، 15 و 20 به مذاب آلیاژ A356 افزوده و پس از هم زدن به مدت 10 دقیقه، در قالب فلزی ریخته گری شدند. برای بررسی رفتار خوردگی کامپوزیت ها، محلول 0/1 مولار اسید سولفوریک انتخاب شد و نمونه ها پس از غوطه وری به مدت 2 ساعت برای رسیدن به حالت پایدار، تحت آزمون های پلاریزاسیون تافل و طیف سنجی امپدانس الکتروشیمیایی قرار گرفتند. برای انجام آزمون های طیف سنجی امپدانس الکتروشیمیایی، از پتانسیل تحریک 10 میلی ولت و دامنه فرکانسی 100 کیلوهرتز تا 10 میلی هرتز استفاده شد. منحنی های پلاریزاسیون تافل نشان دادند که برای کامپوزیت هایی با 5 و 10 درصد حجمی کاربید سیلیسیم، چگالی جریان خوردگی کاهش می یابد در حالی که افزایش 15 و 20 درصد حجمی باعث افزایش چگالی جریان خوردگی خواهد شد. نتایج آزمون های طیف سنجی امپدانس الکتروشیمیایی نیز آشکارساخت که افزایش 15 و 20 درصد حجمی ذرات کاربید سیلیسیم باعث کاهش مقاومت پلاریزاسیون و در نتیجه افزایش چگالی جریان خوردگی خواهد شد.

کلیدواژه ها

کامپوزیت A356-SiC، روش گردایی، کاربید سیلیسیم، رفتار خوردگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.