بررسی تأثیر نمک موجود در نفت خام سنگین ایران بر خوردگی در بالاسری برج تقطیر اتمسفر یک پالایشگاه بندرعباس
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: چهاردهمین کنگره ملی خوردگی
- کد COI اختصاصی: INCC14_015
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1301
نویسندگان
بندرعباس، شرکت پالایش نفت بندرعباس، اداره مهندسی پالایش (کارشناس مهندسی فرآیند و دانشجوی کارشناسی ارشد)
بندرعباس، شرک پالایش نفت بندرعباس، اداره مهندسی پالایش (کارشناس ارشد فرآیند)
بندرعباس، شرکت پالایش نفت بندرعباس، اداره بازرسی فنی (کارشناس ارشد حفاظت از خوردگی فلزات)
بندرعباس، شرکت پالایش نفت بندرعباس، ا داره مهندسی پارایش (کارشناس ارشد فرآیند)
چکیده
با توجه به پیشرفت صنایع و افزایش روز افزون تقاضای انرژی در جهان و با عنایت به کاهش ذخایر نفت خام مرغوب، صنایع پالایش به سمت استفاده از نفت خام سنگین با میزان نمک و سایر عوامل نامطلوب دیگرگسیل شده اند. فرآیند پالایش این نفت خ ام ها علیرغم سودآوری بیشتر، مخاطرات فراوانی از جمله افزایش میزان خوردگی را در پی داشته است. در این تحقیق میدانی نقش میزان نمک موجود در نفت خام بر خوردگی بخش بالاسری برج تقطیر اتمسفر یک پالایشگاه بندرعباس مورد بررسی قرار گرفته است. در این راستا پس از مشاهده قطعات داخلی برج در صافی ورودی پمپهای گردشی جریان بالاسری برج فوق که حاکی از بروز خوردگی شدید داشت و نیز وقوع ترک بصورت درون دانه ای بر روی سطوح مشهای صافی پمپ مربوطه و ضمن انجام آزمایشات آنالیز به روش EDS و با ارسال نمونه ای از مشها به مراکز آزمایشی و تحقیقاتی معتبر و مجهز، نقش وجود نمک در خوردگی محرز گردید. سپس شرایط عملیاتی واحد مورد بررسی قرار گرفته و مشخص گردید که بدلیل افزایش میزان نمک موجود در نفت خام ورودی به بالاتر از حد مجاز طراحی، کاهش راندمان نمک زداها و نیز بدلیل کارکرد دستگاهها در شرایط بالاتر از میزان طراحی، مقادیری بیش از حد مجاز از این نمکها به بخش بالاسری برج تقطیر اتمسفر یک راه یافته و موجب بروز انواع خوردگی نظیر خوردگی های موضعی و عمومی Pitting, SCC و ... در تجهیزات داخلی برج و نیز در خطوط انتقال گردیده است. لذا با کنترل مقدار نمک و سایر شرایط عملیاتی می توان نرخ خوردگی در بالای برج تقطیر را به میزان مطلوبی کاهش داد.کلیدواژه ها
خوردگی، برج تقطیر، نمک زدا، نفت خام، بالاسری، پالایشگاه نفتمقالات مرتبط جدید
- سنتز نانو ماده اکسیدگرافن و بررسی تاثیر آن بر روی مقاومت شیمیایی رنگ آلکیدی
- پیش بینی نرخ های تولید چندفازی (نفت، گاز و آب) با استفاده از روش های یادگیری ماشین: مرور بر روش ها و کاربردها
- روشهای کنترل داده محور در مهندسی شیمی
- بررسی جداسازی گاز پروپیلن از پروپان در غشای ۶FDA-durene با استفاده از روش شبیه سازی مولکولی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.