مطالعه حسابداری محیط زیستی و شاخص مالی و عملیاتی صنعتی
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی محیط زیست، آب و انرژی پاک
- کد COI اختصاصی: CEWCE01_028
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 45
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی/ دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه تهران/ تهران، ایران
استادیار گروه مهندسی شیمی/ دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه تهران/ تهران، ایران
چکیده
در این پژوهش، تاثیر حسابداری محیط زیستی بر شاخص مالی بررسی شده است. از آزمون t – استیودنت و آزمون فریدمن برای بررسی تاثیر گذاری و تعیین میزان رتبه تاثیر هر عامل و از آزمون t جفتی در بررسی سطح مورد انتظار با سطح واقعی استفاده شده است. بین حسابداری محیط زیستی و شاخص مالی و عملیاتی ارتباط موثر وجود دارد. فرضیه ها شامل: ۱- حسابداری محیط زیستی بر بدهی های شرکت ها تاثیر گذار است ۲- حسابداری محیط زیست بر تولید شرکت های صنعتی تاثیر گذار است ۳- حسابداری محیط زیستی بر میزان کاهش ضایعات شرکت های صنعتی تاثیر گذار است ۴- حسابداری محیط زیستی بر چگونگی تولید شرکت ها تاثیر گذار است. فشارهای موجود در محیط و آگاهی های محیطی نیاز به مطالعه تعاملات بین بخش های اقتصادی با محیط زیست را الزامی کرده است. حساب های ملی مانند تولید ملی خالص یا ناخالص بر اندازه گیری عملکرد اقتصادی تاکید دارد. جهت ارزشیابی دوام و توسعه، باید حوزه حسابداری مالی گسترده تر شود تا استفاده از منابع طبیعی و همچنین زیان های فرایند تولید را شامل شود. همزمان با رشد اقتصادی، فشار بر منابع کره زمین شدت میگیرد. اقتصاد به رشد خود ادامه می دهد، اما محیط زیست رشد نمی کند. اگر چه نمایه های اقتصادی مانند سرمایه گذاری، تولید و تجارت رشد مثبت را نشان می دهند، اما خاک ها فرسوده تر و دمای هوا افزایش می یابد. امروزه برنامه ریزی اقتصادی در راستای اهداف توسعه لازم است و کشورهای پیشرفته محصول برنامه ریزیهای دقیق، و کشورهای جهان سوم محصول بی برنامه بودن آنها را درو می کنند. ضرورت حفاظت از محیط زیست اصلی مسلم و انکار ناپذیر است. اکنون حسابداری زیست محیطی، با چالش مواجه است؛ چالش در ایفای نقش سنتی در ثبت و گزارش اطلاعات مالی وچالش در ایفای نقش مدیریت عملکرد زیست محیطی.کلیدواژه ها
شاخص های عملیاتی, حسابداری زیست محیطی, شاخص مالی, شرکت های صنعتیمقالات مرتبط جدید
- تحلیل مقایسهای اینورترهای خورشیدی: بررسی تاثیر شرایط محیطی، هزینه بر عملکرد و راندمان سامانههای فتوولتائیک
- روشهای بهینه وصول مطالبات و ارائه پیشنهادات و راهکارهای اقتصاد مقاومتی برای وصول آن در شرکت توزیع نیروی برق استان یزد
- کاربرد مدلهای بهینه سازی انرژی و اثرات ناشی از آن برای تاسیسات شبکه های توزیع برق یزد
- بهرهبرداری اقتصادی و سازگار با محیطزیست یک نیروگاه مجازی با نفوذ گستردهی منابع انرژی تجدیدپذیر
- تعیین خط افزونه با رویکرد بهبود تابآوری ، توسعه و تقویت ظرفیت خط و باس شبکه انتقال
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.