الگوریتم تشخیص و آشکارسازی خودکار کانتور تصاویر شل با شکل خاص بر اساس رنک و لبه

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس ماشین بینایی و پردازش تصویر ایران
  • کد COI اختصاصی: ICMVIP08_031
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1509
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید پور رجایی

گروه مهندسی مخابرات - دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه سیستان و بلوچستان - زاهدان

فرحناز مهنا

گروه مهندسی مخابرات - دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه سیستان و بلوچستان - زاهدان

چکیده

در واکنش‌های ترم و شیمیایی، تشخیص شکل هندسی شعله در تعیین نوع سوختن بسیار حائز اهمیت است. در این مقاله فرایند آشکارسازی کانتور شعله‌های خاص بر اساس تشخیص رنجبر لبه‌های خارجی انجام می‌پذیرد. ابتدا پایگاه داده تصاویر شعله‌های با شکل خاص، نظیر شل یک راکتور در نیروگاه برق به طور رنگی و سیاه و سفید تهیه شده است. در تصاویر رنگی شل ابتدا فضای رنگی شعله بررسی و رنگ‌های قالب آن شناسایی می‌شوند. سپس با انتخاب یک فیلتر جدا کننده، کانال رنگی مناسب با رنگ شعله از آن جدا می‌گردد. در ادامه این خروجی مات و لبه‌های مقدماتی آن با استفاده از آشکارسازی لب سوبل باس آستانه گیجی استخراج می‌شود. در انتها با استفاده از یک الگوریتم ردیابی کانتور پیشنهادی، کانتور شعله با شکل خاص با کمترین خطا آشکار می‌گردد. در تصاویر سیاه و سفید شعله تنها تغییر در فرایند فوق، جایگزینی تطبیق هیستوگرام با استفاده از یک تابع شیب، به جای اعمال فیلترهای رنگی است. با این کار تمایز شدت شل از پس زمینه بیشتر شده و فرایند استخراج لب آسان‌تر انجام شود. روش پیشنهادی این مقاله دو پایگاه داده‌ای با چند 100 شعله با شکل خاص آزمایش شده است. نتایج حاصل با در نظر گرفتن پیوستگی کانتور شعله و عدم وجود زاید های نامتجانس با شکل شعله ارزیابی گردیده‌اند. این ارزیابی نشان می‌دهد روش پیشنهادی با استحکام و انعطاف‌پذیری بیشتر و دقت بالاتری شل با شکل خاص را آشکار ساز می‌سازد. در ضمن این روش نسبت نویز مقاوم بوده و برای استخراج شده در تصاویر رنگی که بسیار دشوارتر است مناسب است.

کلیدواژه ها

شعله با شکل خاص، آشکارسازی لب، استخراج کانتور ، تشخیص رنگ، تطبیق هیستوگرام

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.