ارائه راهکاری برای بازشناسی احساسات طبیعی و مصنوعی چهره در تصاویر ویدئویی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس ماشین بینایی و پردازش تصویر ایران
  • کد COI اختصاصی: ICMVIP08_020
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1909
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الناز ایل بیگی

کارشناس ارشد دانشکده فنی و مهندسی گروه مهندسی پزشکی - دانست و اصفهان

محمدرضا یزدچی

استادیار دانشکده فنی و مهندسی گروه مهندسی پزشکی - دانشگاه اصفهان

چکیده

با پیشرفت تکنولوژی و ورود روبات‌ها به فعالیت‌های اجتماعی، فصل تازه‌ای از ارتباطات اجتماعی انسان آغاز گردید. باز شناسایی حالت چهره به سبب کاربردن در تعاملات انسانی و رباط ، تشخیص دروغ و کاربردهای پزشکی یکی از موضوعات تحقیقاتی مهم در پردازش تصویر است. اما مشکلاتی از قبیل درست نمایی و پنهان کردن احساس توسط فرد و همچنین تفاوت‌های فرهنگی در بروز احساسات در این زمینه تحقیق وجود دارد. برای بررسی این مشکلات در این مطالعه آزمایش‌هایی مطمئن برای ایجاد چهار وضعیت احساسی در 24 شرکت کننده طراحی شده است. در مرحله اول آزمایش، افراد به صورت طبیعی و با استفاده از مجموعه‌ای از فیلم‌ها و تصاویر استاندارد عاطفی، تحریک می‌شوند و تصاویر چهره آن‌ها برداشت می‌شود و در مرحله بعدی به افراد آموزش داده می‌شود که چگونه نقش یک احساس را بازی کند و از آن‌ها تصویربرداری می‌شود. در نهایت بازشناسی احساسات با استفاده از روش شار نوری انجام می‌شود و به مقایسه نتایج حاصل از بازشناسی این دو گروه از تصاویر پرداخت می‌شود. با توجه به اینکه در این مطالعه از مجموع دادگان آماده در زمینه تشخیص حالت چهره استفاده نشده است روش‌های پیشنهادی در زمینه تقسیم 40 و استخراج بردارهای حرکت بخوبی توانسته است حالت‌های چهره را از یکدیگر بازشناسی کند.

کلیدواژه ها

بازشناسی احساسات، حالت‌های طبیعی چهره، حالت‌های مصنوعی چهره ، شارنوری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.