شبیه سازی و بررسی فنی اقتصادی سامانه چیلر جذبی تک اثره آب لیتیم برومید مدد یافته با انرژی خورشیدی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: فصلنامه شیمی و مهندسی شیمی ایران، دوره: 33، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_NSMSI-33-3_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 56
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین کریمی نیا

تهران، دانشگاه صنعتی شریف، دانشکده مهندسی شیمی و نفت

فتح الله فرهادی

تهران، دانشگاه صنعتی شریف، دانشکده مهندسی شیمی و نفت

چکیده

انرژی خورشیدی یکی از انرژی های تجدیدپذیر است که برای بسیاری از فرآیندهای طبیعی کره زمین، حیاتی می باشد. کاربرد انرژی خورشیدی به منظور تامین آب گرم مصرفی، گرمایش و سرمایش ساختمان ها در ایران در دهه های اخیر بسیار موردتوجه قرار گرفته است. در این مقاله، شبیه سازی و بررسی فنی اقتصادی یک سامانه چیلر جذبی تک اثره آب لیتیم برومید خورشیدی در شرایط اقلیمی اصفهان مطالعه شده است. بیشترین تقاضای انرژی سرمایشی برای این ساختمان ۱۷ کیلو وات می باشد که در تیرماه اتفاق می افتد. بنابراین یک چیلر جذبی با ظرفیت ۱۹ کیلو وات (۵ تن تبرید، متناظر با ساختمانی با زیر بنای  ۲۰۰ متر مربع) انتخاب شد. ساعت های استفاده مفید از این سامانه سرمایشی خورشیدی از  ۷ صبح الی ۷ بعد از ظهر، در روزهای یازدهم اردیبهشت تا هشتم مهرماه در نظر گرفته شد. فعالیت سامانه در زمان کمبود تابش خورشیدی با استفاده از انرژی ذخیره شده در مخزن ذخیره گرما و همچنین یک گرم کن کمکی ادامه می یابد. نتیجه های اقتصادی نشان می دهد که کلکتور لوله ای تخلیه شده با مساحت ۳۰ متر مربع بهترین انتخاب برای این شرایط می باشد. این سامانه در مقایسه با چیلرهای جذبی شعله مستقیم با ظرفیت یکسان، سالانه ۸۹۵ متر مکعب صرفه جویی در مصرف گاز طبیعی را به همراه دارد.

کلیدواژه ها

سرمایش جذبی مدد یافته با انرژی خورشیدی, تک اثره, آب لیتیم برومید, شبیه سازی, بهینه سازی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.