مدل سازی اکسایش جزیی متان در میکرو راکتور محیط متخلخل برای تولید هیدروژن

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه شیمی و مهندسی شیمی ایران، دوره: 40، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_NSMSI-40-3_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 46
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید رضا لاری

دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه خواجه نصیر الدین طوسی، تهران، ایران

محمدرضا شاه نظری

دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه خواجه نصیر الدین طوسی، تهران، ایران

چکیده

با توجه به قانون­ های سختی که برای کاهش آلودگی احتراق و کنترل وضع شده اند ضروری است رویکرد تازه­ای را برای تامین انرژی در آینده در نظر گرفت. بر همین اساس هیدروژن می­ تواند به عنوان سوخت جایگزین سوخت­ های فسیلی معرفی می شود زیرا این منبع انرژی بسیارسازگار با محیط زیست می باشد و هنگامی که به­ عنوان سوخت با اکسیژن واکنش می دهد، تنها آب تولید می کند. همچنین، هیدروژن یک ذخیره شیمیایی مهم در بسیاری از صنایع شیمیایی می باشد. فرایند اکسایش جزیی هیدروکربن ها یکی از کاربردهای مهم احتراق در درون یک محیط متخلخل برای تولید گاز سنتز و تولید هیدروژن می ­باشد. با توجه به روش­ های گوناگون صنعتی برای تولید هیدروژن در ظرفیت های بالا، توجه به فرایندهایی که در ظرفیت کوچک بوده و از نظر اقتصادی مناسب باشد معطوف شده است . فرایندهای اکسایش جزیی در بستر محیط متخلخل از جمله این فرایندها می ­باشد. در این مطالعه ضمن بررسی نظری اکسایش جزیی متان در محیط متخلخل، مدل­ سازی برای یک راکتور لوله­ ای پر شده از مواد محیط متخلخل، انجام شد. در مرحله بعد بررسی اثرهای شرایط محیط متخلخل شامل ویژگی ساختاری مواد مانند  قطر ذره­ ها، میزان تخلخل و همچنین تغییرهای فیزیکی راکتور شامل قطر و طول راکتور،  و سرانجام نسبت هم ارزی سوخت و هوا و تغییرهای شدت جریان ورودی سوخت با رویکرد بر تولید بیش­تر هیدروژن انجام می­ شود.

کلیدواژه ها

اکسایش جزیی, محیط متخلخل, احتراق, رفرمینگ متان, هیدروژن

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.