بررسی تنوع ژنتیکی برخی ژنوتیپهای آلبالوی استان خراسان با استفاده از نشانگر PCR-RAPD

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دوازدهمین کنگره ژنتیک ایران
  • کد COI اختصاصی: CIGS12_0959
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 691
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهه اقتصادی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد

محمودرضا کریمی شهری

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی، بخش تحقیقات گیاه پزشکی مشهد

ابراهیم گنجی مقدم

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی، بخش تحقیقات تهیه نهال و بذر

علیرضا سوهانی دربان

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد

چکیده

با توجه به اینکه آلبالو یک گیاه خودبارور بشمار می رود تصور بر این است که ارقام موجود از لحاظ ژنتیکی تفاوت زیادی با هم ندارند، لذا به منظور بررسی تنوع ژنتیکی 21 ژنوتیپ آلبالوی استان خراسان و 3 رقم هیبرید آلبالو و گیلاس از طریق تکنیک PCR با استفاده از نشانگر مولکولی RAPD تحقیقی در بخش گیاه پزشکی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی انجام گرفت. در این تحقیق هف برآنست که ارقام موجود با استفاده از تکنیکهای مولکولی RAPD از نظر تنوع ژنتیکی مورد آزمایش قرار گیرند. DNA های استخراج شده به روش CTAB بوسیله 20 آغازگر تصادفی RAPD مورد بررس قرار رگفتند که از این تعداد 11 آغازگر با توان ایجاد چند شکلی انتخاب شدند. باندهای تشکیل شده بر روی ژل آگارز از نظر حضور و یا عدم حضور باند در واکنش RAPD بصورت صفر ویک امتیاز دهی شدند. 11 آغازگر RAPD در مجموع 71 باند تولید نمودند که 64 باند پلی مورفیسم بودند. بیشترین و کمترین درصد چندشکلی بر اساس ترسیم دندروگرام با ضریب تشابه جاکارد و روش UPGMA ژنوتیپ های آلبالو در 2 گروه مجزا رده بندی گردیدند. بطور کلی می توان گفت روش RAPD برای ارزیابی قرابت ژنتیکی ژنوتیپ های آلبالو، روش مناسبی می باشد.

کلیدواژه ها

آلبالو، تنوع ژنتیکی، UPGMA, RAPD, PCR

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.