نقش GIS در طرح های جامع شهری با تاکید بر بررسی طرح جامع منطقه 8 تهران (محله بندی، کاربری اراضی، شبکه معابر)
- سال انتشار: 1386
- محل انتشار: اولین همایش GIS شهری
- کد COI اختصاصی: CUG01_049
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 3692
نویسندگان
دانشجوی رشته مهندسی شهرسازی
کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری
چکیده
بیش از سه دهه است که طرح های توسعه شهری برای شهرهای ایران به منظور ایجاد زمینه رشد کالبدی موزون و هماهنگ آنها تهیه شده اند. این طرح ها با هزینه و انرژی زیادی تهیه گردید ه اند و هرچند تاثیرات مثبتی در منطقه بندی کرابری ها و رعایت ضوابط و مقررات ساختمانی داشته اند. اما به دلایل متعدد نتوانستند به تمامی اهداف خود دست یابند و تنها درصد ناچیزی از برنامه ها و طرح های آنها به تحقق گرایید. امروزه با توجه به ابعاد پیچیده مسائل شهری و دخالت متغییرهای مختلف در امر برنامه ریزی شهری، از مدلها و نرم افزارهای مختلف برای برنامه ریزی استفاده می نمایند که سییستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) یکی از این ابزار قدرتمند در پاسخگویی به نیازهای مطالعاتی و کاربردی خواهد بود. [3] با استفاده از این نرم افزار و ورود کلیه اطلاعات و داده های شهری در آن با قابلیت به روز رسانی آنها می توان کمک شایانی به مدیران شهری در انجام هرچه بهتر وظایفشان نمود. در این مقاله، علاوه بر بررسی طرح جامع منطقه 8 تهران در بخش های یاد شده و ارائه چند راهکار و پیشنهاد در موارد مذکور اطلاعات هر بلوک و محله به طور کامل بر روی نقشه به آن لینک شده تا در موارد لازم از آن استفاده نمود.کلیدواژه ها
طرح جامع ، منطقه بندی ، محله بندی ، کاربری اراضی ، سیستم اطلاعات جغرافیاییمقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.