نقش باورهای مذهبی در کاهش افسردگی دانش آموزان
- سال انتشار: 1404
- محل انتشار: بیستمین کنفرانس ملی حقوق، علوم اجتماعی و انسانی، روانشناسی و مشاوره
- کد COI اختصاصی: HSPC20_393
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 67
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی راهنمایی و مشاوره، دانشگاه فرهنگیان، پردیس شهید مطهری زاهدان، زاهدان، ایران.
گروه علوم تربیتی،دانشگاه فرهنگیان تهران،ایران.
گروه مامایی،دانشکده پرستاری و مامایی،مرکز تحقیقات مراقبت از سالمندان دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان،ایران.
چکیده
افسردگی به عنوان یکی از شایع ترین اختلالات روانی در میان دانش آموزان، تاثیرات منفی قابل توجهی بر عملکرد تحصیلی، تعاملات اجتماعی و رشد فردی آنان دارد. در جستجوی راهکارهای مقابله با این معضل، توجه به عوامل معنوی و روان شناختی از جمله باورهای مذهبی افزایش یافته است. پژوهش های مختلف نشان می دهند که باورهای مذهبی می توانند به عنوان یک سپر روانی در برابر استرس ها و فشارهای روانی عمل کرده و در کاهش علائم افسردگی موثر باشند. در این مقاله، با مرور نظام مند مطالعات انجام شده در حوزه روان شناسی دین و سلامت روان، نقش باورهای مذهبی در کاهش افسردگی دانش آموزان مورد بررسی قرار گرفته است. یافته ها نشان می دهند که گرایش به دین، شرکت در فعالیت های مذهبی، دعا، توکل، احساس معنا و هدف در زندگی از جمله مکانیسم هایی هستند که از طریق آن ها باورهای مذهبی می توانند موجب بهبود سلامت روانی شوند. همچنین، تقویت حس تعلق به یک جامعه مذهبی می تواند از احساس انزوا و بی پناهی بکاهد. نتایج این مرور نشان می دهد که باورهای مذهبی، در صورت هدایت صحیح و هماهنگ با نیازهای رشدی دانش آموزان، می توانند به عنوان یک عامل حمایت گر موثر در برنامه های پیشگیری و مداخله در مدارس به کار گرفته شوند.کلیدواژه ها
باورهای مذهبی، افسردگی، دانش آموزان، سلامت رواناطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.