بررسی بکارگیری سیستم های الکترونیکی در کاهش فساد و نقش آن در بهبود سیستم کارایی اداری در نظام حقوقی ایران

  • سال انتشار: 1404
  • محل انتشار: بیستمین کنفرانس ملی حقوق، علوم اجتماعی و انسانی، روانشناسی و مشاوره
  • کد COI اختصاصی: HSPC20_312
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 59
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سینا نادری

کارشناسی ارشد رشته حقوق عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد صفادشت

چکیده

فساد مساله ای است که در تمام ادوار گریبانگر دستگاه ها و سازمانها بوده و هسته اندیشه بسیاری از اندیشمندان حقوقی و سیاسی را تشکیل داده است این پژوهش می تواند به حل بخشی از این مساله کمک کند . براین اساس هر چقدر دولت ها از ابزارها و امکانات فناوری اطلاعات در چارچوب شکل گیری و استقرار سیستم های الکترونیکی بیشتر بهره گیرند میزان شفافیت اداری آن ها افزایش خواهد یافت و این موضوع منجر به کاهش فساد می شود .مساله اصلی این پژوهش بدین صورت می باشد که بکارگیری سیستم های الکترونیکی چگونه در کاهش فساد و بهبود سیستم کارایی اداری در نظام حقوقی ایران تاثیرداشته است ؟ این پژوهش به شیوه توصیفی و تحلیلی به این نتیجه رسید که طراحی و بکارگیری سیستم های الکترونیکی از طریق ایجاد شفافیت درکارکرد کارکنان دولتی وادارات و کاهش دخالت عوامل انسانی و ارتقاء امنیت و نظارت شبکه های ارتباطی مبتنی بر وب می تواند میزان فساد اداری را به میزان قابل توجهی کاهش و شفافیت و پاسخگویی ادارات و دولت را در تعاملات تجاری و فعالیت های اقتصادی و دستگاه های اجرایی افزایش دهد. همچنین نتایج نشان می دهد که توسعه دولت الکترونیک موجب افزایش شفافیت و کاهش فساد در فعالیت ها و اقدامات ادارات و مراجع دولتی می گردد.

کلیدواژه ها

سیستم های الکترونیکی، فناوری اطلاعات، کاهش فساد، نظام اداری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.