تعیین محدوده های بحرانی سیلاب دشت با رویکرد بیمه سیل مطالعه موردی

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: اولین همایش GIS شهری
  • کد COI اختصاصی: CUG01_031
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1871
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم موحدی نیا

کارشناس واحد مهندسی رودخانه، شرکت مهندسین مشاور آبپور

هادی نامقی

کارشناس ارشد واحد مهندسی رودخانه، شرکت مهندسین مشاور آبپوی

فاطمه موحدی نیا

کارشناس ارشد مهندسی مدیریت در سوانح طبیعی دانشگاه تهران، شرکت مهندسی

چکیده

بطور کلی روش های مدییت سیلاب به دو دسته سازه ای و غیر سازه ای تقسیم می شوند. نتایج تحقیقات نشان می دهد که تلفیقی از دو روش سازه ای و غیر سازه ای می تواند بهترین نتیجه را در کاهش خسارات سیلاب داشته باشد. بنابراین روش های غیر سازه ای به عنوان مکمل روش های سازه ای باید در طرح های کنترل سیلاب مورد توجه جدی قرار گیرند. یکی از روش های غیر سازه ای سیلاب، بیمه سیل می باشد. بیمه سیلاب بر خلاف سایر روش ها، باعث کاهش خسارات سیلاب نمی شود بلکه خسارات را در زمان و مکان توزیع می کند. در این تحقیق ، تغییرات نرخ بیمه درنقاط مختلف سیلاب دشت بررسی شد. نرخ بیمه برابر میزان خسارت مورد انتظار سالیانه در نظر گرفته شده است. محاسبات در دو راستای مقطع عرضی و امتداد طولی رودخانه با استفاده از مدل های ArcView , Hec-Ras , Hec-Georas انجام شد بررسی نتایج نشان میدهد با کاهش فاصله از کانال اصلی رودخانه و نیز افزایش فاصله از پایین دست رودخانه، بدلیل افزایش میزان آب گرفتگی ، مقدار نرخ بیمه افزایش می یابد. همچنین به دلیل پراکنش و نوع کاربری های در معرض ریسک سیلاب از میان روش های غیر سازه ای، تنها بیمه سیلاب در شرایط موجود سیلاب دشت رودخانه قابل توجیه می باشد و روش های دیگر در صورت در نظر گرفتن طرح توسعه شهر در حواشی رودخانه، می توانند باعث کاهش خسارات سیلاب شوند.

کلیدواژه ها

مدیریت سیلاب ، نرخ بیمه سیلاب ، EAD ، مدل سازی ، ArcView , GeoRAS , RAS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.