رویکردهای نوآورانه آموزش خلاقانه بر افزایش هرچه بیشتر انگیزه و علاقه مندی دانش آموزان ابتدایی

  • سال انتشار: 1404
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی ایده های کاربردی در علوم تربیتی، روانشناسی و مطالعات فرهنگی
  • کد COI اختصاصی: EPCS04_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 20
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پرستو هادی نژاد

دانشجوی کارشناسی آموزش ابتدایی، واحد رسالت(ایرانشهر)، دانشگاه فرهنگیان، سیستان و بلوچستان، ایران

امین ملازهی

دکتری تخصصی برنامه ریزی درسی، گروه علوم تربیتی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه فرهنگیان، زاهدان، ایران

چکیده

هدف اصلی این مقاله مروری، بررسی جامع و تحلیلی رویکردهای نوآورانه و خلاقانه در آموزش و تبیین نقش آن ها در افزایش حداکثری انگیزه و علاقه مندی دانش آموزان دوره ابتدایی به فرآیند یادگیری است. در عصر حاضر، با توجه به تغییرات سریع اجتماعی و فناورانه، روش های سنتی تدریس اغلب در ایجاد و حفظ انگیزه و علاقه دانش آموزان، به ویژه در سنین پایین، با چالش های جدی مواجه هستند. این مقاله با مرور نظام مند منابع پژوهشی فارسی و انگلیسی مرتبط، به واکاوی مفهوم آموزش خلاقانه و نوآورانه، مبانی نظری آن، و همچنین تعریف و اهمیت انگیزه و علاقه مندی در یادگیری دانش آموزان ابتدایی می پردازد. در ادامه، مجموعه ای از رویکردهای نوین آموزشی که پتانسیل بالایی در برانگیختن کنجکاوی، مشارکت فعال و تعمیق یادگیری دارند، مورد بررسی قرار می گیرند. این رویکردها شامل یادگیری مبتنی بر بازی و گیمیفیکیشن، یادگیری مبتنی بر پروژه و مسئله، یادگیری تجربی و مبتنی بر کاوش، استفاده هدفمند از فناوری های نوین مانند واقعیت افزوده و ابزارهای چندرسانه ای، رویکردهای هنرمحور و یادگیری مشارکتی و تعاملی می باشند. شواهد نشان می دهد که این روش ها با تمرکز بر دانش آموزمحوری، ایجاد تجارب یادگیری معنادار و لذت بخش، و فراهم آوردن فرصت هایی برای خودمختاری، شایستگی و ارتباط، می توانند به طور قابل توجهی انگیزه درونی و علاقه پایدار دانش آموزان را به یادگیری افزایش دهند. نقش محوری معلم به عنوان تسهیلگر خلاق و نوآور در اجرای موفقیت آمیز این رویکردها نیز مورد تاکید قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

آموزش خلاقانه، انگیزه تحصیلی، دانش آموزان ابتدایی، رویکردهای نوآورانه، علاقه مندی به یادگیری.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.