همستگی بین چندشکلی های ژن FSHβ و FSHR با صفات مرتبط با وزن در گوسفندان نژاد ایران بلک، آرمان و بلوچی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دوازدهمین کنگره ژنتیک ایران
  • کد COI اختصاصی: CIGS12_0515
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 728
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نرگس نظیفی

آزمایشگاه ژنتیک مولکولی و بیوتکنولوژی دام، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

قدرت رحیمی میانجی

آزمایشگاه ژنتیک مولکولی و بیوتکنولوژی دام، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

زربخت انصاری

آزمایشگاه ژنتیک مولکولی و بیوتکنولوژی دام، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

چکیده

هدف از مطالعه حاضر بررسی رابطه بین چند شکلی های ژن FSHβ و FSHR صفات تولیدی در گوسفندان نژاد ایران بلک، آرمان و بلوچی بود. بنابراین از 150 راس از گوسفندان نژادهای ایران بلک، آرمان و بلوچی خون گیری به عمل آمد. قطعه ای به طول 247 جفت باز از جایگاه ژنی FSHβ توسط یک جفت پرایمر اختصاصی تکثیر شد. برای بررسی چندشکلی در این جایگاه ژنی از تکنیک SSCP-PCR و ا کریل آمید 12% و رنگ آمیزی نیترات نقره استفاده شد. فراوانی دو ژنوتیپ AA و AB در نژاد ایران بلک به ترتیب برابر 94/34 و 5/66 درصد، در نژا بلوچی فراوانی دو ژنوتیپ AA و AC به ترتیب 91/38 و 8/62 دصد برآورد شد. در نژاد آرمان تمام نمونه ها تک شکل بوده و ژنوتیپ مومورف AA را نشان دادند. یک قطعه به طول 304 جفت باز از جایگاه ژنی FSHR نیز توسط یک فت پرایمر اختصاصی تکثیر شد. ردیابی چندشکلی های ژن FSHR با استفاده از آنزیم MSCI و الکتروفورز محصولات حاصل از هضم آنزیمی با رنگ آمیزی اتیدیوم بروماید روی ژل آگارز 2 درصد انجام گرفت. فراوانی هر یک از ژنو تیپ های AA، AB و BB در نژاد ایران بلک به ترتیب برابر 10، 60 و 30 درصد، در نژاد بلوچی به ترتیب برابر با 31/03، 43/01 و 25/86 و در نژاد آرمان 20/75، 50/49 و 28/30 درصد برآورد شد آنالیز داده ها با استفاده از نرم افزار SAS نسخه 9/1 انجام شد. در تجزیه اریانس اثر ژنوتیپ بر میانگین صفت وزن در سنین مختلف نشان داد که هیچ رابطه معنی داری بین صفات وزن و ژنوتیپهای مختلف ژن FSHβ و FSHR وجود نداشت.

کلیدواژه ها

؛FSHR,FSHβ، گوسفند، ایران بلک، آرمان، بلوچی، صفات تولیدی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.