بررسی مبتلایان به سندرم داون در خوزستان

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دوازدهمین کنگره ژنتیک ایران
  • کد COI اختصاصی: CIGS12_0475
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1658
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آتوسا حفیظی

دانشجوی کارشناسی ارشد ژنتیک، گروه ژنتیک، دانشگاه شهید چمران اهواز

علی محمد فروغ مند

عضو هیئت علمی گروه ژنتیک، دانشکده علوم ، دانشگاه شهید چمران اهواز

غلامرضا محمدیان

مرکز مشاوره ژنتیک بهزیستی اهواز

مرجان کاظمی

چکیده

هدف از این مطالعه بررسی میزان اثر گذاری عواملی چون سن پدر و مادر و نیز قومیت و رابطه ی خویشاوندی آنها بر فراوانی تولدهای مبتلا به سندرم داون در خوزستان است. سندرم داون تا کنون شایعترین و شناخته شده ترین ناهنجاری کروموزومی است که به تنهایی ع مومی ترین علت ژنتیکی عقب ماندگی ذهنی خفیف می باشد. علت قطعی ناهنجاریهای کروموزومی تا به امروز به طور کامل شناخته نشده است، البته برای نوع خاصی از این نوع بیمارها به نام تریزومی 21 که به علت جدا نشدن کروموزوم 21 در میوز ایجاد می شود، سن مادر از عوالم مؤثر در ایجاد آن می دانند. بر اساس نتایج بدست آمده سن مادران در بیشتر موارد در زمان حاملگی زیر 35 سال و سن پدران بالای 35 سال بوده است. بر اساس این اطلعات قومیت و رابطه ی خویشاوندی والدین در فراوانی تولد افراد مبتلا به سندرم داون نقش قابل توجهی نداشته است و نیز در مجموع بنا بر اطلاعات بدست آمده از این بررسی می توان گفت در نمونه های مورد مشاهده سندروم داون در خوزستان عواملی بیشتر از سن بالای مادر تأثیر گذار بوده اند.

کلیدواژه ها

سندرم داون، سن مادر، خویشاوندی والدین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.