تأثیر FeNa(2)EDTA و FeEDDHA بر رشد و توسعه گیاهچه های درون شیشه ای گردوی ایرانی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دوازدهمین کنگره ژنتیک ایران
  • کد COI اختصاصی: CIGS12_0468
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 816
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد اکبری

دانش آموخته گروه باغبانی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران

امین حسن خواه

دانشیارگروه باغبانی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران

کورش وحدتی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه باغبانی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران

عطا دژآهنگ

چکیده

در حال حاضر عمده ترین کلاتهای آهن که به عنوان کود به مصرف می رسند، بنیان آلی EDTA و EDDHA دارند. لذا مطالعات برای مشخص کردن بهترین نوع کلات آهن و میزان مناسب آن برای گیاهان مختلف ادامه دارد. در این مطالعه ریز نمونه های یکسانی از گردوی رقم سانلند در محیط کشت DKW حاوی 2.2 گرم در لیتر فیتاژل کشت شدند. در این مطالعه دو نوع کلات آهن (FeNa2EDTA و FeEDDHA) در سه سطح (39و 79 و 118 میلی گرم در لیتر) مورد آزمون قرار گرفتند. از هر کدام از تیمارها چهار ظرف و در هر کدام از ظروف چهار ریز قلمه کشت داده شد. بعد از 25 روز تأثیر نوع آهن بر روی شاخصهای رشدی بررسی قرار رفت. بررسی نتایج به دست آمده نشان داد که گیاهان رشد یافته در محیط حاوی کلات آهن FeEDDHA نسبت به گیاهچه های رشد یافته در محیط حاوی FeNa2EDTA از رشد بیشتری برخوردار بودند. به نحوی که این گیاهان افزایش معنی داری در تمام فاکتورهای رشدی به غیر از قطر کالوس از خود نشان دادند. بررسی مقدار کلات آهن مورد استفاده نیز نشان داد که بهترین رشد در میزان 79mg/1it بدست می آید. به طور کلی اکثر فاکتورهای رشدی با استفاده از محیط کشت حاوی 79mg/1it از کلات FeEDDHA افزایش معنی داری را نشان داد. به طور کلی میت وان گفت بهترین و شادابترین گیاهچه ها در محیط حاوی 79mg/1it از کلات FeEDDHA مشاهده شدند.

کلیدواژه ها

کلات، FeNa2EDTA ، FeEDDHA ، گردو، کشت درون شیشه ای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.