بررسی بیان پلیپپتیدهای ضد میکروبی Thionin Defensin در تعامل رقمهای برنج خزر و طارم با قارچ عامل بیماری لکه قهوه ای Bipolaris oryzea

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دوازدهمین کنگره ژنتیک ایران
  • کد COI اختصاصی: CIGS12_0456
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 760
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ساره هاشمی

دانشجوی کارشناسی ارشد بیماری شناسی گیاهی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

ولی الله بابایی زاد

عضو هیئت علمی گروه گیاه پزشکی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

محمدعلی تاجیک قنبری

عضو هیئت علمی گروه گیاه پزشکی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

حشمت الله رحیمیان

عضو هیئت علمی گروه گیاه پزشکی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

چکیده

تحریک گیاهان به وسیله عوامل تنشزای زنده و غیر زنده منجر به بیان طیف وسیعی از ژنها که (Pathogenesis Related gene (PR genes نام دارند می شود. که نقش آنها در مقاومت به بیمارگرهای مختلف به خوبی ثابت شده است. در میان این گروه از ژنها ، ژنهای (PRI2(Defensin و( PRI(Thionin به تازگی مورد توجه بسیار واقع شده اند. در این پژوهش با استفاده از تکنیک (Quantitative Real-Time PCR(OPCR الگوی بیان دو ژن Thionin و Defensin در گیاهچه های سه هفته ای رقمهای برنج خزر (به عنوان ژنوتیپ مقاوم) و طارم (به عنوان ژنوتیپ حساس) تحت تیمار قارچ Bipolaris oryzea مورد ارزیابی قرار رگفت. بررسی بیان این ژنها در بازده زمانی 0 تا 96 ساعت پس از آلودگی انجام شد. نتایج نشان از مشابهت الگوی بیان دو ژن مذکور در رقمهای خزر و طارم داشت. تجمع رونوشتهای ژنهای PRI2 و PRI3 در رقم مقاوم، یک روز پس از آلودگی به حداکثر رسید و به ترتیب 200 و 10 برابر زمان صفر محاسبه شدند. میزان بیان ژنهای فوق در زمان نفوذ در ژنوتیپ مقاوم تقریباً 2.6 و 3.3 برابر بیشتر از ژنوتیپ حساس بود. آزمون مقایسه ای T-student test نیز تفاوت معنی داری در سطح 1 درصد در نرخ بیان ژنهای PRI2 و PRI3 در 24 ساعت پس از آلودگی بین رقم های مورد مطالعه نشان داد. در کل نتایج این بررسی بیان کننده این مطلب ا ست که ژنهای Thionin و defensin در مقاومت برنج به قارچ B.oryzea حائز اهمیت و کارآمد می باشند.

کلیدواژه ها

مقاومت Thionin, Defensin, Bipolaris oryzea

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.