از فیلم تا پایداری: پژوهشی درباره چالش های گردشگری فیلم

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: دو فصلنامه مطالعات مدیریت گردشگری عصر هوشمند، دوره: 1، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_TMSSE-1-1_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 52
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نیما مشیری لنگرودی

دانشجوی دکتری گردشگری دانشگاه علامه طباطبائی

سید علی حسینی

استادیار گروه مدیریت جهانگردی دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران

سید مجتبی محمودزاده

دانشیار گروه مدیریت جهانگردی دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران

چکیده

گردشگری فیلم یکی از روش­هایی است که امروزه برای توسعه گردشگری مرسوم شده است. گردشگری فیلم پدیده ­ای است که به­ کمک رسانه ­های تصویری مردم را به سفر ترغیب می­نماید و در ذهن آنان تصویر و داستانی جدید از مقصد خلق می­نماید، اما این روش مانند سایر روش­های گردشگری مانند یک شمشیر دولبه می­ماند که درصورت عدم توجه به اثرات منفی باعث شکل­ نگرفتن توسعه پایدار گردشگری در مقصد خواهد شد. هدف این پژوهش اولویت ­بندی اثرات منفی گردشگری فیلم به ­روش فریدمن با توجه به نظر ساکنان جامعه می باشد. این پژوهش با بررسی نظر ۲۰۷۰ نفر از ساکنان دو شهرستان لنگرود و لاهیجان، به این نتیجه دست می­یابد که اثرات منفی زیست ­محیطی بیشترین نگرانی را برای ساکنان به ­وجود می­آورد. این نگرانی ­ها شامل ازدحام و شلوغی است که گردشگران فیلم در مقاصد ایجاد خواهند نمود. علاوه ­بر ­این، توجه به توسعه متوازن ثروت توسعه گردشگری فیلم، خواست مردم ساکن این مناطق است. این مطالعه نیاز حیاتی سیاست­گذاران و مدیران گردشگری را به در نظر گرفتن دیدگاه­های ساکنان محلی هنگام برنامه­ ریزی و توسعه استراتژی­های گردشگری فیلم برجسته می­کند. با همسویی توسعه گردشگری با خواسته ها و دغدغه های جامعه محلی، توسعه پایدار دست ­یافتنی ­تر و موثرتر می­شود. یافته ها حاکی از آن است که برای این­که گردشگری فیلم یک نیروی مثبت باشد، باید به ­گونه ای مدیریت شود که آسیب های زیست محیطی را به حداقل برساند و رشد اقتصادی عادلانه را ارتقا بخشد.

کلیدواژه ها

توسعه پایدار گردشگری, توسعه گردشگری فیلم, مدیریت مقصد, اثرات منفی, شهرستان های لنگرود و لاهیجان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.