بررسی تنوع ژنیکی برخی ژنوتیپ های گردو در خراسان رضوی و تعیین میزان قرابت آنها با برخی ارقام تجاری بوسیله نشانگر مولکولی RAPD

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دوازدهمین کنگره ژنتیک ایران
  • کد COI اختصاصی: CIGS12_0442
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 776
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمودرضا کریمی شهری

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خ راسان رضوی

مجتبی مراد زاده اسکندری

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خ راسان رضوی

احمد فهادان

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خ راسان رضوی

ویدا دهواری

محقق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی

چکیده

ایران از نظر میزان تولید گردو بعد از چین و آمریکا مقام سوم را در بین کشورهای تولید کننده گردو دارااست. گردوهای موجود به دلیل تکثیر با بذر دارای تنوع ژنتیکی بسیار غنی بوده و صفات با ارزشی در ژنوتیپ ها وجود دارد که پس از شناسایی می توانند جهت برنامه های اصلاحی مورد استفاده قرار گیرد. به همین منظور جهت بررسی تنوع ژنتیکی از نشانگرهای مولکولی رپید برای تعیین سطح تنوع و خویشاوندی 7 رقم و ژنوتیپ گردوی امید بخش مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی استفاده گردید. 8 آغازگر ریپید در مجموع 47 باند در کل ژنوتیپ ها تکثیر کردند که از بین آنها 37 باند چند شکل بودند. دامنه تشابه ژنتیکی ژنوتیپ ها بین 0/391 تا 0/957 بدست آمد. در انالیز خوشه ای بر اساس روش UPGMA نمونه ها در 2 گروه جای گرفتند. پس از آنالیز بانددهی، رسم دندروگرام و جدول ضریب تشابه، بالاترین درصد تشابه مربوط به ژنوتیپ 226 و رقم Chandler و کمترین تشابه بین ژنوتیپ 226 و رقم Hartley بدست آمد.

کلیدواژه ها

؛juglans regia L، تنوع ژنتیکی، RAPD

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.