حاکمیت شرکتی در اسلام و موسسات اسلامی

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: بیست و دومین کنفرانس ملی اقتصاد، مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: EMCCONF22_214
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 76
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حانیه حسنی

۱ . دانشجوی کارشناسی ارشد رشته حسابداری، آزاد ، بیرجند

سید محمد رضا مشهور الحسینی

۲. عضو هیئت علمی ، دانشگاه آزاد ، بیرجند

چکیده

حاکمیت شرکتی تقریبا توسط همه جوامع تجاری و شرکت ها به عنوان یکی از عوامل اصلی بهبود عملکرد مالی شرکت مورد تایید قرار گرفته است. از طرفی، رسوایی شرکت ها در سراسر جهان منجر به تاکید بیشتر بر ضرورت ارتقا و اصلاح سیستم حاکمیت شرکتی در سطح بین المللی شده و اهمیت موضوع از آنجاست که می توان گفت حاکمیت شرکتی در هر کشوری تابعی از متغیرهای مخصوص آن جامعه است؛ در این راستا، پژوهش حاضر با هدف بررسی حاکمیت شرکتی در اسلام و موسسات اسلامی انجام شد. تحقیق به روش مروری انجام گرفت و با کلمات کلیدی حاکمیت شرکتی، شریعت اسلامی و ذی-نفعان، شفافیت در سایت های مرتبط و مجلات حسابداری از سال های ۱۳۹۵- ۱۴۰۱جستجوی مقالات و تحقیقات صورت گرفت. یافته ها نشان داد که حاکمیت شرکتی می تواند در دیدگاه اسلامی با توجه به ارزش های خاص این دین الهی تفاوت-های مهمی با دیدگاه غیر اسلامی آن داشته باشد؛ شورا، حزب و اصول شریعت از مفاهیم اساسی در این مورد هستند. اجرای حاکمیت شرکتی فرآیندی است که شفافیت، قانون و جامعه مداری و انصاف را در سازمان فراهم می کند، در دیدگاه اسلامی، اعتقادات درونی به توحید و شریعت اسلامی و قواعد و قوانین آن تضمین کننده اجرای صحیح حاکمیت شرکتی خواهد بود.

کلیدواژه ها

حاکمیت شرکتی، شریعت اسلامی، ذی نفعان، شفافیت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.