کلونینگ مولکولی ژن NT4 در یک وکتور بیانی سلول های یوکاریوتی و تأئید سکانسینگ توالی آن

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دوازدهمین کنگره ژنتیک ایران
  • کد COI اختصاصی: CIGS12_0303
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1922
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم سادات خرمگاه

گروه بیوتکنولوژی دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز

علی اصغر کرامتی نیا

دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

محمدحسن کریم فر

دانشیار، گروه علوم تشریح دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام

نصرت الله ضرغامی

گروه بیوتکنولوژی دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز

چکیده

نوروتروفین ها خانواده ای از پروتئین ها هستند که میزان بقاء تمایز و مرگ جمعیت های مختلفی از نورون های دوپامینرژیک، حسی و حرکتی را تنظیم می کنند. NT4 یکی از اعضای خانواده نوروتروفیک می باشد که در سلول های گلیال سیستم اعصاب محیطی و مرکزی بیان می شود. این نوروورفین در بیان ژنی بقا و تمایز رده های مختلف نورونی شرکت دارد. با توجه به نیاز به این فاکتور نوروتروفیک در فعالیت های ژن درمانی برآن شدیم با ساب کلونینگ آن زمینه را برای دسترسی بیشتر به آن فراهم کنیم. روش: در این تحقیق ابتدا توالی نوکلوتیدی ژن NT4 که بروی وکتور حامل Pcmv-sport6 قرار داشت از سایت استخراج گردید و برای سفارش به شرکت open biosystems فرستاده شد. سپس ژن مورد نظر طبق پروتکل استخراج و پس از تأئید برای فرآیند الحاق با کتور بیانی pEGFP-N آماده شد. به منظور تکثیر ترانسفورمیشن پلاسمید در باکتری DH5 Alpha انجام شد. جهت بررسی مستقیم کلونیها از روش کلونی PCR- استفاده شد. بعد از اینکه پلاسمید نوترکیب استخراج گردید و پس از الکتروفورز آن روی ژل آگاروز با انجام هضم آنزیمی و سکانس وجود ژن مورد نظر در وکتور بیانی pEGFP-N1، تأئید گردید. یافته ها: آنالیز آنزیمی و سکانسینگ نشان داد پلاسمید ژن مورد نظر حاوی توالی صحیحی بوده و تطابق کامل با توالی ژن مورد نظر در بانک ژن دارد. نتیجه گیری: این پلاسمید به دلیل ساختار صحیح جهت انتقال به سیستم یوکاریوتی و ارزیابی بیان مناسب می باشد.

کلیدواژه ها

ساب کلونینگ، وکتور ترشحی، ژن NT4

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.