بررسی نقش تعیین کننده های ادراکی در پوشش حرفه ای (dress code) ارائه دهندگان خدمات سلامت بر تعامل حرفه ای با بیماران

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: فصلنامه اسلام و سلامت، دوره: 9، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_IAHJ-9-2_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 55
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا اسدی

۱. Research Center for Nursing and Midwifery Care, Non-Communicable Diseases Research Institute, Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran.

مهشید بکائی

۱. Research Center for Nursing and Midwifery Care, Non-Communicable Diseases Research Institute, Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran.

چکیده

سابقه و هدف: پوشش حرفه ای می تواند در نوع ادراکات اجتماعی بیماران و تعاملات حرفه ای بین­ فردی تاثیرگذار باشد. هدف از این مقاله، تعیین نقش تعیین کننده های ادراکی در پوشش حرفه ای ارائه دهندگان خدمات سلامت بر تعامل حرفه ای با بیماران می باشد. مواد و روش ها: مطالعه حاضر به شکل مروری نقادانه با جستجو کتابخانه ای و در پایگاه های اطلاعاتی با کمک کلیدواژه هایی شامل پوشش، حجاب، پوشش حرفه ای و تعامل حرفه ای و حرفه ای­ گری با در نظر گرفتن معیارهای ورود به مطالعه انجام گرفت. درنهایت ۱۸ مقاله­ ی مرتبط، مورد نقد و بررسی قرار گرفتند. یافته ها: نتایج در دو بخش کلی نقش نوع پوشش و خال کوبی و پرسینگ بر تعاملات حرفه ای و دیدگاه اسلام و قرآن و رویکردها در رابطه با پوشش حرفه ای ارائه گردید. داشتن خال کوبی، پرسینگ و پوشش نامتعارف ارائه دهندگان خدمات سلامت بر تعاملات حرفه ای با بیماران تاثیر منفی دارد. در اکثر کشورهای اسلامی و غیراسلامی، بیماران به ارائه دهندگان خدمات سلامت با پوشش های سفید ساده، برای زنان شامل روپوش بلند و آقایان کت های سفید اعتماد بیشتری دارند و معمولا ترجیح می دهند افرادی مسئولیت مراقبت از آن ها را به عهده بگیرد که خال کوبی و پرسینگ ندارند. نتیجه گیری: با توجه به اهمیت پوشش حرفه ای در اسلام و قرآن و با توجه نقش آن در شکل گیری اعتماد بیماران و روابط حرفه ای، توصیه می شود مراکز بهداشتی درمانی نظارت ویژه ای بر نوع پوشش ارائه دهندگان خدمات سلامت داشته باشند.

کلیدواژه ها

Dress code, Professional attire, Interprofessional relations, Health service providers, حجاب, پوشش حرفه ای, ارتباطات بین حرفه ای, ارائه دهندگان خدمات سلامت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.