مطالعه روابط فیلوژنتیکی پکتیاز در نماینده گیاهان مدل تکلپه (Oryza Sativa) و دولپه (Arabidopsis Thaliana)

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دوازدهمین کنگره ژنتیک ایران
  • کد COI اختصاصی: CIGS12_0260
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 683
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا رشیدآبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

علی شوروزدی

دانشجوی کارشناسی ارشد اصلاح نباتات دانشگاه تبریز

سمیرا شاکری

دانشجوی کارشناسی ارشد اصلاح نباتات دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

چکیده

دیواره سلولی گیاهان شامل سلولز، همیسلولز و پلی ساکاریدهای پکتیک است پکتین های موجود در دیواره سلولی بر اساس وزن مولکولی به سه دسته اسیدهای پکتیکی، اسیدهای پکتینیک و پروتوپکتینها تقسیم می شوند. آنزیمهای پکتیناز در گروه هیدرولازها قرار دارند و بروی مواد حاوی پکتین مؤثرنداند و بطور کلی به سه دسته پتین استراز، پلی گالاکتوروناز و پکتات لیاز طبقه بندی می شوند. برای بررسی روابط فیلوژنتیکی این آنزیم در دو گیاه برنج و آرابیدوپسیس تالیانا به عنوان نمایندگان گیاهان تکلپه و دولپه به ترتیب، با استفاده از ابزارهای سایت CAZY استخراج و clustalW انجام و مشخص شد که تعداد پروتئینهای پکتیناز در برنج 22 عدد می باشد که در 5 لاستر مختلف تقسیم شدند و تعدادآنها در آرابیدوپسیس تالیانا 50 عدد می باشد که به 6 کلاستر طبقه بندی می شوند. با مطالعه توالی های این دو گیاه مشخص شد که دوماینگهای GDDCV/IA/SI/L و SPNIDG در طول تکامل ثابت مانده اند که این ناظر بر این امر است ک ه این دوماینگ ها در فعالیت کینازها نقش کلیدی دارند همچنین مشخص شد که پکتیناز های آرابیدوپسیس از نظر تکاملی جلوتر از پتینازهای برنج به وجود آمده اند.

کلیدواژه ها

دیواره سلولی، پکتین، دوماینگ، clustalW، فیلوژنتیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.