پیشنهاد کشت گونه های گیاهی کنترل کننده فرسایش بادی در اکوسیستم دریاچه نمک قم
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: اولین همایش راهبردهای تبیین پایداری اکوسیستم دریاچه نمک و کنترل گرد و غبار
- کد COI اختصاصی: SALTAK01_014
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 40
نویسندگان
گروه کشاورزی، دانشگاه جامع علمی کاربردی مرکز آموزش علمی کاربردی کشاورزی بهارآوران نسترن، قم
گروه پژوهشی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان
چکیده
بیش از ۵۳ درصد اراضی دنیا و ۵۶ درصد فالت ایران دارای اقلیم خشک و نیمه خشک هستند. حدود ۰۸ میلیون هکتار از مساحت ایران را مناطق بیابانی و تپه های شنی پوشانده است. یکی از مهم ترین عوامل تخریب خاک در مناطق خشک و نیمه خشک است و سالانه خسارات زیادی به تاسیسات وارد می کند. بهترین راه مبارزه، ایجاد و نگهداری پوشش گیاهی است که روند بیابان زایی را کند می کند. کشت گیاهان دارویی در زمینه های لمیزرع دارای مزایای بسیاری است. این گیاهان به دلیل نیاز آبی کم و مقاومت بالا در برابر شرایط سخت محیطی، گزینه های مناسب برای مناطق خشک و کم بازده هستند. همچنین، گیاهان دارویی می توانند به بهبود کیفیت خاک و جلوگیری از فرسایش کمک کنند. از نظر اقتصادی نیز، این گیاهان به دلیل تقاضای بالا در بازارهای داخلی و خارجی، می توانند منبع درآمد خوبی برای کشاورزان باشند. علاوه بر این، گیاهان دارویی به دلیل خواص درمانی و استفاده در صنایع مختلف مانند داروسازی و عطرسازی، ارزش افزوده بالایی دارند. در این مقاله نیز سعی بر این بوده است که به معرفی گیاهان دارویی قابل کشت در حاشیه کویر با قابلیت ارزآوری بالا و پتانسیل بهبود شرایط اقتصادی و زیست محیطی این مناطق پرداخته شود.کلیدواژه ها
کنترل ریزگرد, کنترل فرسایش خاک, گیاهان داروییمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.