مدل سازی ساختمان سه بعدی آنزیم کتکول 1 و 2 دی اکسیژناز از سویه بومی تجزیه کننده فنل

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دوازدهمین کنگره ژنتیک ایران
  • کد COI اختصاصی: CIGS12_0223
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1012
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مطهره ارجمندنژاد

گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه الزهرا

سارا غروی

استادیرا، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه الزهرا

محمدرضا صعودی

دانشیار، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه الزهرا

چکیده

کتکول در نتیجه تجزیه بسیاری از ترکیبات آلاینده اروماتیک نظیر فنل، تولوئن، استیرن، بنزن، آنیلین، فتالات و مشتقات آنها به صورت یک ترکیب حد واسط شکل می گیرد. همچنین سمیت کتکول از فنل نیز بیشتر و لذا حذف آن از آلاینده ها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. آنزیم کتکول 1 و 2 دی اکسیژناز، یکی از آنزیم های اصلی تجزیه فنل از مسیر اورتو است. این آنزیم با شکستن حلقه کتکول سمیت آن را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد. در این پژوهش توالی آمینواسیدی آنزیم کتکول 1 و 2 دی اکسیژناز با توجه به توالی نوکلئوتیدی آن در یک سویه بومی تجزیه کننده فنل به دست آمد و پس از یافتن شبیه ترین پروتئین، توسط نرم افزار ClustalW، فایل همترازی آنها حاصل گردید و ت وسط نرم افزار Modeller مورد بررسی قرار رفت. این بررسی ها وجود 5 مارپیچ آلفا و 14 رشته بتا در این پروتئین را نشان می دهد. (RMS(Root Mean Square آن با استفاده از نرم افزار pdbViewer، 0/14 محاسبه گردید.

کلیدواژه ها

کتکول 1 و 2 دی اکسیژناز، مدل سازی ساختمان سوم، Rhodococcus sp، نرم افزار Modeller

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.