مدلسازی قابلیت اطمینان در پروژههای مبتنی بر ICB

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی مدیریت و مهندسی کیفیت و قابلیت اتکاء
  • کد COI اختصاصی: GRAMS03_140
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 85
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میثم نازک تبار

کارشناس ارشد مهندسی مکانیک، دانشکده فنی، واحد تهران جنوب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

مجید بسیم

دانشجوی دکتری مهندسی صنایع، دانشگاه جامع امام حسین، تهران، ایران

کریم کنارکوهی

دانش آموخته دکترای فیزیک دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر

چکیده

قابلیت اطمینان به عنوان یکی از عوامل اساسی در موفقیت مدیریت پروژهها، توجه ویژهای را در میان پژوهشگران و متخصصان این حوزه به خود جلب کرده است. در دنیای پیچیده و متغیر امروز، جایی که محیطهای کاری به سرعت تغییر می کنند و نیازها و انتظارات ذینفعان به طور مداوم در حال تحول است، دستیابی به موفقیت در پروژهها بدون داشتن قابلیت اطمینان کافی امری دشوار به نظر می رسد. این مقاله به بررسی مدلسازی قابلیت اطمینان در پروژههای مبتنی بر ICB (International Competence Baseline) می پردازد و بر این اساس، ابعاد مختلف قابلیت اطمینان و روشهای بهبود آن مورد تحلیل قرار می گیرد. هدف این تحقیق، تجزیه و تحلیل و تعیین روش های موثر افزایش قابلیت اطمینان پروژهها از طریق پیاده سازی استانداردهای ICB است. برای این منظور، از دادههای میدانی گردآوری شده و تجزیه و تحلیلهای آماری استفاده شده که نتایج آن بیانگر این واقعیت است که رعایت اصول و مبانی ICB به طور قابل توجهی به افزایش قابلیت اطمینان پروژهها منجر می شود و در نتیجه، موفقیت نهایی پروژهها را نیز به همراه دارد. در انتها، این مقاله بر اساس یافته های حاصل شده، پیشنهادات عملی و کاربردی را برای بهبود فرآیندهای مدیریتی و آموزشی به مدیران پروژه و سازمانها ارائه می دهد، تا ضمن تقویت مهارتهای مدیریتی، به افزایش کیفیت و نتیجه بخشی پروژهها نیز کمک کند.

کلیدواژه ها

قابلیت اطمینان, مدیریت پروژه, مبنای صلاحیت بینالمللی, بهبود

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.