ارزیابی تاثیر اجرای کنترل کیفیت بر بهرهوری صنعتی و کیفیت محصول

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی مدیریت و مهندسی کیفیت و قابلیت اتکاء
  • کد COI اختصاصی: GRAMS03_138
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 69
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود حقی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی صنایع، دانشگاه صنعتی مالک اشتر

چکیده

صنعت تولید محصول، یکی از فعالیت هایی است که ظرفیت درآمدزایی بالایی برای موسسات آموزشی دارد و نیازمند توجه ویژه ای در بحث کنترل کیفیت است. این فرآیند، معمولا توسط پژوهشگران با تجربه، با بهره گیری از استانداردهای صنعتی و امکاناتی نظیر کارگاه ها و تجهیزات مرتبط، انجام می شود. مطالعه ی حاضر، به بررسی تاثیر اجرای کنترل کیفیت بر بهبود بهره وری و کیفیت اثاثیه و لوازم خانگی می پردازد. روش تحقیق به کار رفته در این مطالعه، کمی بوده و شامل چهار مرحله ی کلیدی است: طراحی محصول، برنامه ریزی فرآیند، کنترل کیفیت ورودی و کنترل کیفیت در فرآیند. برای محاسبه ی بهره وری، سه شاخص اصلی در نظر گرفته شده است: بهره وری جزئی، بهره وری کل عوامل و بهره وری کل. بهره وری کل نیز شامل بهره وری نیروی کار، بهره وری زمان و بهره وری تولید است. همچنین، کیفیت محصول بر اساس ارزیابی های متخصصان و آزمایش کیفیت مطابق با استاندارد ایزو ۱۹۶۸۲ مورد بررسی قرار گرفته و داده های جمع آوری شده نیز با استفاده از روش تحلیل مسیر توسط نرم افزار Smart PLS تجزیه و تحلیل شده اند. نتایج به دست آمده نشان می دهد که خروجی بهره وری تولید به میزان ۸۷.۵% بوده و در رده ی "خوب" قرار می گیرد. همچنین، بهره وری نیروی کار، ۰.۱۲۵ نفر در روز و بهره وری کل زمان نیز ۰.۲۵ ساعت در روز محاسبه شده است. کیفیت محصول، بر اساس فرآیندهای تولید، با نمره ی ۸۳% در رده ی "خوب" دسته بندی می شود. در همین حال، آزمایش کیفیت محصول، از جمله جنبه های ظاهری، "خوب" ارزیابی گردیده اند (۸۲.۳%)، پایداری محصول، استحکام، دوام و آزمایش سقوط، نرمال برآورد شده اند. سختی نیز ۳۴ mm/m به دست آمده است. تحلیل مسیر، نشان می دهد کنترل کیفیت شامل طراحی محصول، برنامه ریزی فرآیند و کنترل های کیفیت، تاثیر مثبتی بر بهبود بهره وری و کیفیت اثاثیه ی منزل دارد. در نهایت، نتایج نهایی در رده ی "خوب" قرار می گیرد.

کلیدواژه ها

کنترل کیفیت, کیفیت محصول, بهره وری, لوازم خانگی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.