کاربرد نشانگر های SSR نشاندار با فلورسنت در بررسی پتانسیل ژنتیکی ژرم پلاسم زردآلو
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: دوازدهمین کنگره ژنتیک ایران
- کد COI اختصاصی: CIGS12_0139
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1015
نویسندگان
پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران-دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری
پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران
مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی
پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران
چکیده
زردآلو یکی از مهمترین محصولات درختان میوه هسته دار است و از نظر اقتصادی مقام سوم را پس از هلو و آلو به خود اختصاص داده است. این گونه در مناطق مدیترانه و خاورمیانه به طور گسترده کشت می شود و به دلایل متعددی نقش مهمی در صنعت میوه کاری ایران ایفا می کند. از جمله مهمترین آنها، شرایط آب و هوایی مناسب اکثر نقاط ایران برای پرورش زردآلو (زمستان های نسبتاً سرد و تابستان های گرم و خ شک) می باشد. علاوه بر این، شکل های مختلف مصرف زردآلو مانند تازه خوری، کمپوت خشکبار، مربا و غیر کمک شایانی به عرضه آن در تمام فصول و تجارت موفق آن می ک ند. هدف از این مطالعه ارزیابی روابط و ساختار ژنتیکی ژرم پلاسم زردآلو بر اساس منشا جغرافیایی آنها می باشد. در این مطالعه، تنوع ژنتیکی 83 رقم و ژنوتیپ زردآلو متعلق به مناطق جغرافیایی مختلف با استفاده از 15 نشانگر SSR نشاندار با فلورسنت بررسی شد. تعداد آلل های چند شکل از 2 تا 5 متغیر بود و آغاز گر UDP96005 با بیشترین مقدار چندشکلی و الگوی باندی واضح، در ادامه تحقیق مورد استفاده قرار گرفتند. به علاوه، نتایج این تحقیق نشان داد ژرم پلاسم موجود زردآلو بر اساس منشا و پراکندگی جغرافیایی در گروهبندی مجزایی قرار نمی گیرند.کلیدواژه ها
زردآلو، روابط ژنتیک، نشانگرهای SSRمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.