تعیین کاریوتیپ و بررسی صفات کروموزومی گونه های دوپای ایرانی، دوپای ویلیام و دوپای کوچک
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: دوازدهمین کنگره ژنتیک ایران
- کد COI اختصاصی: CIGS12_0097
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 933
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد محیط زیست دانشکده ی منابع طبیعی دانشگاه صنعتی اصفهان
استادیار دانشکده ی منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی اصفهان
استادیار دانشکده ی منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی اصفهان
دانشجوی کارشناسی ارشد محیط زیست دانشکده ی منابع طبیعی دانشگاه صنعتی اصفهان
چکیده
مطالعه ی کاریوتیپ بخش مهمی از مطالعات جدید فیلوژنتیک و تاکسونومی است که در شناسایی و به دنبال آن حفاظت از گونه ها کاربرد دارد. در این پژوهش نمونه هایی از A.williamsi, A.firouzi و A.elater از استان اصفهان جمع آوری شد و کاریوتیپ آنها تهیه و خصوصیات کروموزومی آنها بررسی گردید. پس از کشت و آماده سازی سلولها، بررسی میکروسکوپی نمونه ها انجام گرفت. تصاویر کاریوتیپی با کمک نرم افزار فوتوشاپ تهیه گردید و با استفاده از نرم افزار میکرومژر 3/3 خصوصیات کروموزومی آنها بررسی شد. نتایج شمارش کروموزومی نشان داد که گونه های مذکور همگی دیپلوئید و دارای عدد کروموزومی 2n=48 و NF=96 می باشند و بیشتر کروموزومهای هر سه گروه متاسنتریک هستند. همچنین مشخص شد که طول کل ژنوم هاپلوئید A.elater نسبت به دو گونه ی دیگر بیشتر است. یافته ها نشان داد که گونه ی A.elater دارای بیشترین TF% است، به عبارتی این گونه نسبت به دو گونه ی دیگر، دارای تقارن کاریوتیپی بیشتری است. در نهایت می توان نتیجه گیری کرد که تفاوت کاریوتیپی چندانی میان گونه های مورد مطالعه وجود ندارد.کلیدواژه ها
دوپای ایرانی، دوپای ویلیام، دوپای کوچک، کاریوتیپ، صفات کروموزومیمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.