مقایسه عملکرد سایتوکنین BAP و TDZ در باززایی کالوسهای تولید ده از ریزنمونه های مختلف گونه چوبی کنار (Ziziphus spina christti (L.) Willd)
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: دوازدهمین کنگره ژنتیک ایران
- کد COI اختصاصی: CIGS12_0043
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 995
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد جنگلداری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
استادیار و دانشیار گروه جنگلداری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
استادیار و دانشیار گروه جنگلداری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده
با توجه به دگرگشنی شدید گونه کنار و تفرق صفات در نسلهای بعدی لازم است برای حفظ برخی از صفات اقتصادی و بهره گیری از آنها در امر باغبانی، جنگل کاری و غیره برخی از پایه های نخبه را از طریق غیرجنسی و تکنیک کشت بافت تکثیر نمود. این تحقیق با هدف بررسی عملکرد دوهورمون TDZ و BAP در شاخهزایی کالوسهای تولید شده در شرایط این ویترو در قالب طرح آماری فاکتوریل با پایه کاملاً تصادفی در 4 تکرار اجرا شد. تیمار هورمونی BAP و TDZ هر کدام با سه سطح (1، 3 و 5 میلیگرم بر لیتر) بر روی کالوسهای تولید شده از ریزنمونه های مختلف مورد بررسی قرار گرفت و درصد شاخهزایی و تعداد شاخهای که هر کالوس تولید کرد اندازه گیری شد. نتایج این تحقیق نشان داد هورمون TDZ در هر سه سطح غلظت م ورد استفاده، شاخه تولید کرد اما این شاخه ها، به هم فشرده، بیشکل و حالت غیرعادی داشتند. کالوسهای کشت شده در محیط کشت حاوی هورمون BAP در تولید و باززایی شاخه پاسخ خوبی نشان داد و در غلظت 1 میلگرم بر لیتر بیشترین درصد شاخهزایی را نشان داد و در غلظتهای 1 و 3 میلیگرم بر لیتر بیشترین تعداد شاخه را تولید کرد.کلیدواژه ها
کشت بافت، باززایی، سایتوکنین، کالوس، کنارمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.