ارتباط پلی مورفیسم های rs۴۹۸۶۷۹۰ و rs۴۹۸۶۷۹۱ ژن TLR۴ با خطر ابتلا به زخم پپتیک و عفونت هلیکوباکترپیلوری در جمعیت استان گیلان
محل انتشار: فصلنامه دانش و تندرستی، دوره: 20، شماره: 1
سال انتشار: 783
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: انگلیسی
مشاهده: 47
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JKH-20-1_001
تاریخ نمایه سازی: 28 اردیبهشت 1404
چکیده مقاله:
مقدمه: زخم پپتیک از شایع ترین بیماری های گوارشی در انسان است. عفونت هلیکوباکترپیلوری یک عامل اصلی بروز زخم پپتیک است. TLRها با شناسایی قسمت های خاص باکتری ها، مسیر پیام رسانی سیستم ایمنی ذاتی را تنظیم می نمایند. TLR۴ با تشخیص لیپوپلی ساکاریدهای پاتوژن ها، پاسخ های ایمنی را علیه آنها فعال می نماید. هدف از این مطالعه بررسی اثر پلی مورفیسم های rs۴۹۸۶۷۹۰ و rs۴۹۸۶۷۹۱ ژن TLR۴ با استعداد ابتلا به زخم پپتیک و عفونت هلیکوباکترپیلوری بود.نتایج: اختلاف آماری معنی داری بین فراوانی ژنوتیپی GG مربوط به جایگاه rs۴۹۸۶۷۹۱ ژن TLR۴ با بیماری زخم پپتیک و عفونت هلیکوباکترپیلوری در میان گروه بیمار و کنترل مشاهده گردید. نتیجه گیری: نتایج آنالیز آماری نشان داد که حضور آلل های G و T در ژن TLR۴، را می توان یک فاکتور خطر احتمالی برای ابتلا به زخم پپتیک و عفونت هلیکوباکترپیلوری مطرح نمود. با این حال جهت تایید نتایج، مطالعه بر روی جمعیت های مختلف و بزرگ تر موردنیاز است.مقدمه: زخم پپتیک از شایع ترین بیماری های گوارشی در انسان است. عفونت هلیکوباکترپیلوری یک عامل اصلی بروز زخم پپتیک است. TLRها با شناسایی قسمت های خاص باکتری ها، مسیر پیام رسانی سیستم ایمنی ذاتی را تنظیم می نمایند. TLR۴ با تشخیص لیپوپلی ساکاریدهای پاتوژن ها، پاسخ های ایمنی را علیه آنها فعال می نماید. هدف از این مطالعه بررسی اثر پلی مورفیسم های rs۴۹۸۶۷۹۰ و rs۴۹۸۶۷۹۱ ژن TLR۴ با استعداد ابتلا به زخم پپتیک و عفونت هلیکوباکترپیلوری بود. نتایج: اختلاف آماری معنی داری بین فراوانی ژنوتیپی GG مربوط به جایگاه rs۴۹۸۶۷۹۱ ژن TLR۴ با بیماری زخم پپتیک و عفونت هلیکوباکترپیلوری در میان گروه بیمار و کنترل مشاهده گردید. نتیجه گیری: نتایج آنالیز آماری نشان داد که حضور آلل های G و T در ژن TLR۴، را می توان یک فاکتور خطر احتمالی برای ابتلا به زخم پپتیک و عفونت هلیکوباکترپیلوری مطرح نمود. با این حال جهت تایید نتایج، مطالعه بر روی جمعیت های مختلف و بزرگ تر موردنیاز است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سیده طناز کمونه
گروه زیست شناسی سلولی و مولکولی، دانشکده علوم زیستی، واحد تنکابن، دانشگاه آزاد اسلامی، تنکابن، ایران.
رسول زحمتکش رودسری
- گروه زیست شناسی سلولی و مولکولی، دانشکده علوم زیستی، واحد تنکابن، دانشگاه آزاد اسلامی، تنکابن، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :