تاثیر روشهای صنعتی مختلف خشک کردن بر کیفیت زعفران

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: هفتمین همایش ملی زعفران ایران
  • کد COI اختصاصی: SAFFRON07_114
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 44
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهران نادمی

کارشناس، گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران.

رضا مشتاقی

دانشجو، گروه بیوتکنولوژی و بهنژادی گیاهان زراعی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی، مشهد، ایران.

زهرا پارسا

کارشناس، گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران.

چکیده

زعفران یک ادویه بسیار ارزشمند است که به طور گسترده در جهان استفاده می شود. در طی فرآیند خشک کردن و رطوبت گیری از مواد غذایی، وضعیت فیزیکی و شیمیایی اولیه آن محصول تغییر یافته و منجر به تغییراتی در کیفیت و سلامت محصول غذایی می شود. رطوبت موجود در زعفران یک پارامتر حیاتی برای حفظ خصوصیات شیمیایی و فیزیکی آن است. فرآوری پس از برداشت، روش های خشک کردن و شرایط نگهداری تعیین کننده پایداری زعفران می باشد. این شرایط مستقیما بر ارزش بازار این محصول تاثیر می گذارد. روش خشک کردن برای تولید محصولی با کیفیت بالا و دارای باالترین سطح رنگ، عطر و طعم و همچنین عاری بودن از میکروارگانیسم های مضر اهمیت بسیار دارد. مهمترین عوامل موثر در فرآیند خشک کردن درجه حرارت، شدت گردش جریان هوا و مدت زمان فرآیند است. کیفیت و کارایی فرآیند خشک کردن برای زعفران بر سطوح متابولیت های ثانویه این گیاه تاثیر مستقیم دارد. بر این اساس این مقاله با هدف بررسی برخی تحقیقات انجام شده در زمینه اثر روش های صنعتی خشک کردن بر کیفیت زعفران نگارش گردید.

کلیدواژه ها

زعفران, خشک کردن, فرآوری, کیفیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.