اثر طراحی شهری بر کاهش جرم و افزایش امنیت اجتماعی در مناطق شهری
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس بین المللی مطالعات بین رشته ای در مدیریت و مهندسی
- کد COI اختصاصی: ICOCS12_050
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 34
نویسندگان
چکیده
در دنیای امروز، یکی از مسائل اصلی در بسیاری از جوامع شهری، چگونگی ایجاد محیط هایی است که علاوه بر زیبایی و کارآیی، امنیت اجتماعی شهروندان را نیز تامین کند. در این راستا، طراحی شهری به عنوان یک ابزار اساسی در پیشگیری از جرم و افزایش احساس امنیت در شهرها مطرح شده است. طراحی مناسب فضاهای شهری می تواند نقش مهمی در کاهش رفتارهای مجرمانه، بهبود شرایط اجتماعی و افزایش کیفیت زندگی شهروندان ایفا کند. این مقاله به بررسی ارتباط بین طراحی شهری و کاهش جرم و افزایش امنیت اجتماعی در مناطق شهری پرداخته و تاثیرات مختلف این طراحی ها بر کاهش انواع جرائم و ارتقاء حس امنیت را تحلیل خواهد کرد. معرفی ارتباط طراحی شهری با امنیت اجتماعی و کاهش جرم در طراحی شهری، توجه به نحوه استفاده از فضاها و ایجاد محیط های عمومی، می تواند به طور مستقیم و غیرمستقیم بر میزان وقوع جرم ها و احساس امنیت تاثیر بگذارد. مطالعات متعددی نشان داده اند که طراحی فضاهای عمومی و شهری به گونه ای که باعث افزایش نظارت اجتماعی، کاهش پنهان کاری و تقویت ارتباطات اجتماعی می شود، می تواند به کاهش جرائم کمک کند. به عبارت دیگر، طراحی هایی که افراد را به تعامل بیشتر وادار می کنند، فضای کافی برای حرکت و مشاهده محیط را فراهم می آورند، باعث می شوند تا افراد از بروز رفتارهای مجرمانه خودداری کنند یا از ارتکاب به جرم در چنین فضاهایی صرف نظر کنند. در این زمینه، نظریات مختلفی مطرح است که یکی از مشهورترین آنها، نظریه «دفاع از فضای عمومی» است که توسط «جان جیکوبز» (Jane Jacobs) در دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. او بر این باور بود که امنیت عمومی از طریق تعاملات اجتماعی در فضاهای عمومی به وجود می آید و طراحی نادرست می تواند امنیت را به خطر بیندازد. به همین ترتیب، مفهوم "پاسخ دهی به فضا" در طراحی شهری مطرح است که به معنی پیش بینی رفتارهای انسان ها در فضاهای مختلف شهری است. اهمیت طراحی مناسب فضاهای شهری برای پیشگیری از جرم طراحی فضاهای شهری به ویژه فضاهای عمومی نظیر پارک ها، میدان ها، معابر و محله های مسکونی تاثیر زیادی بر کاهش یا افزایش جرم ها دارد. طراحی های مناسب و کاربردی می تواند شرایطی را فراهم کند که از وقوع جرم پیشگیری کند. به طور مثال، طراحی روشنایی مناسب در معابر، کاهش مکان های مخفی و تاریک، ارتقای کیفیت فضای سبز و ایجاد فضاهای عمومی شفاف، می تواند به افزایش احساس امنیت در این فضاها کمک کند. در مقابل، طراحی هایی که موجب انزوا، بی نظمی و ناهماهنگیکلیدواژه ها
طراحی شهری, کاهش جرم, امنیت اجتماعی, فضای شهری, جرم شناسیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.