طراحی زیست بوم کارآفرینی صنعت محور با روش دلفی فازی

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: فصلنامه کارافن، دوره: 21، شماره: 0
  • کد COI اختصاصی: JR_KARFN-21-0_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 19
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حامد بهشتیان

گروه مدیریت بازرگانی، دانشکده کسب وکار و اقتصاد، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر، ایران.

عبدالمجید مصلح

گروه مدیریت بازرگانی، دانشکده کسب وکار و اقتصاد، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر، ایران.

زعیمه نعمت الهی

گروه مدیریت بازرگانی، دانشکده کسب وکار و اقتصاد، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر، ایران.

چکیده

مطالعات گذشته عموما زیست­بوم کارآفرینی را با محوریت دانشگاه مورد توجه و بررسی قرار داده­اند درحالی که صنعت نیز نظیر دانشگاه­ها می­تواند به عنوان کانون محوری در طراحی و ایجاد یک زیست­بوم مورد توجه سیاست­گذاران قرار گیرد بنابراین هدف پژوهش حاضر، طراحی زیست­بوم کارآفرینی صنعت محور می­باشد. رویکرد این پژوهش از نوع کیفی، از نظر ماهیت، توصیفی– پیمایشی و از نظر هدف، کاربردی- بنیادی است. روش انجام پژوهش، دلفی فازی و ابزار گردآوری داده­ها پرسش نامه و مصاحبه باز با نمونه آماری می­باشد و برای تحلیل داده­ها از نرم افزار Spss استفاده شده است. دوره زمانی این پژوهش سال ۱۴۰۲ است. جامعه آماری پژوهش، خبرگان حوزه کارآفرینی و صنعتی در سطح ملی، نمونه آماری شامل تعداد دوازده خبره این حوزه و روش نمونه­گیری، غیرتصادفی و هدفمند و به روش گلوله برفی می­باشد. پس از بررسی ادبیات موضوع تحقیق، تعداد ۳۷ بعد برای زیست­بوم کارآفرینی صنعت محور با کدگذاری دستی شناسایی گردید. پس از حذف ۴ بعد و اضافه شدن ۷ بعد در پنل اول فرایند دلفی فازی، در پنل دوم، زیست­بوم کارآفرینی صنعت محور متشکل از ۴۰ بعد در شش عنصر اصلی طبقه­بندی و ترسیم گردید. این عناصر عبارتند از: بازار و شبکه، پژوهش- فناوری– نوآوری، حکمرانی، زیرساخت، اجتماعی– فرهنگی– آموزشی و نظام حمایتی و تامین مالی. در این پژوهش مبتنی بر یافته­ها، پیشنهادهای کاربردی به منظور رشد و توسعه زیست­بوم کارآفرینی صنعتی ارائه شده است.

کلیدواژه ها

حکمرانی, دلفی فازی, زیست بوم کارآفرینی, زیست بوم کارآفرینی صنعت محور صنعت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.