تحلیل ترمودینامیکی موتور دوار پیستونی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس احتراق ایران
  • کد COI اختصاصی: CCI04_060
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1129
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمصطفی حسینعلی پور

دانشیار، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه علم و صنعت ایران

مصطفی باغشیخی مفرد

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه علم و صنعت ایران

چکیده

موتورهای دوار پیستونی گونه جدیدی از موتورهای دوار هستند که مطالعه بر روی آن ها به تازگی در بعضی از مراکزمعتبر مطالعاتی موتور در دنیا آغاز گردیده است و به دلیل ویژگی های خاص و منحصر به فرد این نوع موتور، رقابت سختیبر سر دسترسی به تکنولوژی آن در دنیا آغاز گردیده است. در مقاله حاضر به معرفی موتور مورد نظر پرداخته شده و پس از آشنایی با نحوه عملکرد و استخراج دقیق ترتیب کاری آن، تحلیل ترمودینامیکی آن برای نسبت تراکم 20:1 و حجم جابجایی 63 اینچ مکعب صورت می گیرد. محاسبات ترمودینامیکی صفر بعدی که در ابتدا با سیال هوا باCv و Cpثابت و در مرحله بعد با همین سیال باCv و Cpمتغیر بر حسب دما و در نهایت نیز با ورود محصولات احتراق به محاسبات ترمودینامیکی صفر بعدی صورت می پذیرد، مطابقت خوبی با نتایج حاصله از ورود مرحله احتراق در محاسبات دارد. این مرحله از محاسبات با نرم افزارChemkinو با فرض سوخت 40PRFصورت می گیرد. این نتایج شامل ماکزیمم فشار و دمای ایجاد شده در محفظه و توان خروجی از موتور می باشد که نتایج حاصل تا انتهای مرحله تراکم قابل انطباق با نتایج پژوهش های قبلی می باشد. استفاده از تحلیل نرم افزارChemkin جهت مشخص شدن محدودههای فشاری و دمایی موتور که آیا در محدوده های مجاز کارکرد قرار می گیرند دارای ارزش می باشد. نتایج این تحلیل باتنها پژوهش صورت گرفته بر روی این موتور در دنیا که به صورت تحلیل عددی می باشد قابل انطباق است

کلیدواژه ها

تحلیل ترمودینامیکی- موتور دوار پیستونی- نرم افزار کمکین- توان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.