تحلیل و ارزیابی عمق لایه اشباع بر رخداد پدیده روانگرایی
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: هفتمین کنفرانس زمین شناسی مهندسی و محیط زیست ایران
- کد COI اختصاصی: ICEGE07_228
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 947
نویسندگان
شرکت مهندسین مشاور راه و پل هامون
اداره کل نوسازی مدارس استان سیستان و بلوچستان
شرکت مهندسین مشاور راه و پل هامون
چکیده
روانگرایی پدیده ای است که در ماسه های سست و اشباع در اثر افزایش فشار آب حفره ای رخ داده و سبب می شود که تنش موثر بین دانه ها کاهش یافته و مقاومت برشی خاک صفر گردد. این پدیده بر اثر لرزش های ناشی از زلزله و یا بر اثر بارگذاری استاتیکی سریع، در خاک اشباع و در شرایط زه کشی نشده اتفاق می افتد. با توجه به شرط اولیه روانگرایی یعنی اشباع بودن خاک، بالا بودن سفره آب زیرزمینی از ملزومات رخداد این پدیده می باشد. در این تحقیق با توجه به عمق سفره آب زیرزمینی در یک محیطی با دارا بودن پتانسیل روانگرایی (دشت زابل)، تحلیل حساسیت های نسبت به عمق لایه اشباع و تاثیر آن بر رخداد پدیده روانگرایی صورت گرفته است. محاسبات روانگرایی با استفاده از آخرین روابط اصلاح شده ادریس و بلانجر ( 2004 ) انجام گرفته و در هر عمق ضریب اطمینان روانگرایی نیز محاسبه شده است. نتایج این تحقیق تاثیر سطح ایستابی در وقوع پدیده روانگرایی را نشان داده و جهت جلوگیری از رخداد این پدیده، ارتفاع بحرانی سطح ایستابی در منطقه با استفاده از نمودارهایی تعیین شده است.کلیدواژه ها
روانگرایی، سطح ایستابی، ارزیابی پتانسیل روانگرایی، دشت زابلمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.