بررسی تاثیرتشویق در افزایش یادگیری دانش آموزان

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مطالعات کاربردی در فرایندهای تعلیم و تربیت
  • کد COI اختصاصی: CASEP01_2843
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 47
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یونس ایوبی

کارشناسی آموزش و پرورش ابتدایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیکشهر

ادریس پارسامهر

کارشناسی آموزش و پرورش ابتدایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیکشهر

حمیدالله حمیدی پور

دانشجوی کارشناسی آموزش تربیت بدنی، دانشگاه فرهنگیان پردیس شهید مطهری زاهدان

چکیده

این پژوهش به بررسی تاثیر تشویق بر افزایش یادگیری دانش آموزان می پردازد. تشویق، به عنوان عاملی انگیزشی، نقش مهمی در بهبود عملکرد تحصیلی و افزایش انگیزه دانش آموزان دارد. این مطالعه، با رویکردی تجربی، به دنبال بررسی تاثیر انواع مختلف تشویق (مادی، کالمی، عملکردی) بر میزان یادگیری دانش آموزان و همچنین رابطه بین شدت و فراوانی تشویق و میزان یادگیری است. یافته های پژوهش نشان می دهند که نوع، شدت و فراوانی تشویق، تاثیر قابل توجهی بر میزان یادگیری دانش آموزان دارد. تشویق های کالمی و عملکردی، به دلیل افزایش انگیزه درونی و حس ارزشمندی دانش آموزان، موثرتر از تشویق های مادی هستند. همچنین، شدت و فراوانی تشویق، تا حد معینی، با میزان یادگیری رابطه مستقیم دارد، اما تشویق بیش از حد می تواند اثر معکوس داشته باشد. علاوه بر این، مطالعه نشان می دهد که تطبیق نوع تشویق با سبک یادگیری دانش آموزان، می تواند اثربخشی تشویق را افزایش دهد. نتایج این پژوهش، به معلمان و مربیان کمک می کند تا از روش های تشویقی موثرتر برای افزایش یادگیری دانش آموزان استفاده کنند و به طراحی برنامه های آموزشی انگیزشی تر و کارآمدتر بپردازند. در نهایت، این پژوهش بر اهمیت توجه به تفاوت های فردی دانش آموزان و استفاده از روش های تشویقی متناسب با نیازهای آنها تاکید می کند.

کلیدواژه ها

تاثیر تشویق, افزایش یادگیری, افزایش انگیزه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.