بررسی تاثیر ترس از ارزیابی منفی بر تاب آوری و عملکرد تحصیلی دانش آموزان
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مطالعات کاربردی در فرایندهای تعلیم و تربیت
- کد COI اختصاصی: CASEP01_2626
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 68
نویسندگان
کارشناسی علوم تربیتی، گرایش دبستانی و پیش دبستانی،دانشگاه فرهنگیان، ایران
چکیده
پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر ترس از ارزیابی منفی بر تاب آوری و عملکرد تحصیلی دانش آموزان انجام گرفته است. این تحقیق از نوع همبستگی بوده که جامعه ی آن را دانش آموزان مقطع ابتدایی شهرستان روانسر در استان کرمانشاه تشکیل می دهند. حجم نمونه ۲۱۰ نفر دانش آموز بود که با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شده اند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های عملکرد تحصیلی و تاب آوری استفاده شده است. نتایج تحلیل های آماری نشان داد که بین ترس از ارزیابی منفی و تاب آوری رابطه معکوس و معناداری وجود دارد؛ به طوری که هرچه ترس از ارزیابی منفی زیادتر باشد، تاب آوری دانش آموزان کاهش می یابد. همچنین، نتایج تبیین کردند که تاب آوری دارای تاثیر مثبت و معنادار بر عملکرد تحصیلی دانش آموزان است؛ به عبارتی، دانش آموزان با تاب آوری بالاتر عملکرد تحصیلی بهتری داشتند. به طور کلی، یافته های این مطالعه نشان می دهند که ترس از ارزیابی منفی می تواند به عنوان یک عامل منفی در کاهش تاب آوری و عملکرد تحصیلی دانش آموزان موثر باشد. این نتایج بر اهمیت مدیریت ترس از ارزیابی منفی و تقویت تاب آوری در دانش آموزان تاکید دارند. پیشنهاد می شود که برنامه های آموزشی برای مقابله با ترس از ارزیابی منفی و افزایش تاب آوری توسعه یابند تا به بهبود عملکرد تحصیلی دانش آموزان کمک کنند.کلیدواژه ها
ترس از ارزیابی منفی, عملکرد تحصیلی, تاب آوریمقالات مرتبط جدید
- بررسی جامع پتانسیلها و اثرات هوش مصنوعی و ChatGPT در پیشبرد و شکل دهی به فرآیندهای آموزشی مدرن
- بررسی کاربرد هوش مصنوعی در تعاملی سازی محیط یادگیری الکترونیکی
- تحلیلی از نقاط قوت و ضعف هوش مصنوعی در حل مسئله ریاضی
- استفاده از ChatGPT برای بهبود فعالیتهای آزمایشگاهی شیمی
- شخصی سازی آموزش و طراحی آموزشی به واسطه هوش مصنوعی در آموزش عالی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.